Autokamp Ičići: Ulaganja donijela porast gostiju @ Ičići

kamp_icici

Kamp je zabilježio 24 posto više noćenja u srpnju i 13 posto više noćenja u kolovozu, a za iduću godinu priprema se veća investicija koja će donijeti i novu kategorizaciju, odnosno osigurati četiri zvjezdice za ičićanski autokamp.

Ičići – Porast noćenja od 24 posto u srpnju i 13 posto u kolovozu zabilježio je ove godine Autokamp Ičići, ostvarivši taj rast prvenstveno na temelju minimalnih ulaganja koja su provedena u sklopu pripreme turističke sezone.

– Za ovu sezonu gostima kampa ponudili smo nove sadržaje. Tu se ubrajaju sportski sadržaji: tenis tereni i paintball teren, ali i masaža na otvorenom, market sa prodajom mješovite robe, pivnica u sklopu kampa, free WiFi zona… Ponudili smo uslugu stacionara odnosno cjelogodišnjeg smještaja vlastitih kamp kućica, što je interesantno domaćim gostima ali i gostima iz bližih, susjednih država, istaknuo je voditelj kampa Silvio Erić.

Osim povećanja broja gostiju u odnosu na lanjsku godinu, ove godine zabilježena je i promjena u strukturi gostiju, pri čemu su u rastu gosti iz emitivno zanimljivih tržišta poput Austrije, Belgije, Njemačke, Ujedinjenog kraljevstva i Italije čiji su državljani u srpnju ove godine ostvarili 100 posto više dolazaka nego lanjske godine, a u padu po broju noćenja Česi, te u broju dolazaka i noćenja Poljaci.

– Prosječno zadržavanje gostiju u kampu kreće se do 2,5 dana što nas čini tranzitnim kampom. Dobivanjem konačnog Koncesijskog rješenja (očekujemo ga već za iduću sezonu) stvaraju se preduvjeti za konkretniju investiciju i novu kategorizaciju (kamp sa 4 zvjezdice) čime bi taj trend popravili, odnosno produžili prosječan boravak gostiju u kampu, zaključio je Erić.

Davor Žic / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net