Autokamp Preluk postaje kupalište sportsko-rekreacijske namjene

Prostornim planom uređenja i Generalnim urbanističkim planom grada Rijeke, površina južno od Opatijske ceste, na potezu od granice Grada Rijeke prema području Grada Opatije, pa do istočnog ruba platoa Preluka, utvrđena je za područje “sportsko-rekreacijske namjene – kupalište”

Rijeka – Autokampa Preluk možda već 2021. godine više neće biti na Preluku. Naime, u svom odgovoru na pitanje vijećnika Danka Švorinića što se događa s autokampom Preluk i kad će on biti priveden javnoj svrsi, gradonačelnik Vojko Obersnel podsjetio je na to da prostorni i urbanistički plan grada Rijeke ne dopušta da se na toj lokaciji obavlja turistička djelatnost.

– Napominjemo da je Prostornim planom uređenja i Generalnim urbanističkim planom grada Rijeke, površina južno od Opatijske ceste, na potezu od granice Grada Rijeke prema području Grada Opatije, pa do istočnog ruba platoa Preluka, utvrđena je za područje “sportsko-rekreacijske namjene – kupalište”, planske oznake R3-1. Sastavni dio područja predstavlja i pojas mora u širini od 300 m od obalnog ruba, namijenjena kupanju, rekreaciji i športovima na moru, a što isključuje zadržavanje kampa kao sadržaja turističke djelatnosti, napisao je Obersnel.

Autokamp Preluk planske oznake R3-1

O čemu se točno radi, zasad nije poznato.

Proces oživljavanja tog dijela Preluka ovisit će o brzini uklanjanja preostalih kamp kućica iz kampa. Kao što je Torpedo Meda već pisao,  Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture snosit će troškove samog uklanjanja kamp kućica, a Grad Rijeka troškove odvoza i deponiranja otpada. Nakon što se autokamp Preluk oslobodi od pokretnina, Ministarstvo će Gradu Rijeci predati površinu, kao pomorsko dobro u općoj uporabi, a Grad Rijeka će, kroz plan upravljanja pomorskim dobrom za 2021. godinu osigurati određena sredstva za uređenje.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net