Autoritet liječnika u pružanju zdravstvenih usluga u fokusu nove Coffeehouse debate @ Opatija

Arhiva

Arhiva

Ovu srijedu, 10. prosinca, s početkom u 18 sati provest ćemo u raspravi o autoritetu eksperata u procesu donošenja odluka, uz poseban osvrt na autoritet liječnika prilikom pružanja zdravstvenih usluga.

Opatija – Nakon dva ranija susreta, u kojima smo prošli brojne relevantne teme poput genetski modificiranih organizama i održivosti razvoja našeg društva, Udruga za razvoj kulture mladih “Kulturni front” i Milenij hoteli u sklopu projekta Opatija Coffeehouse Debates u kavanu Hotela Continental dovode nove teme i nove paneliste.

Ovu srijedu, 10. prosinca, s početkom u 18 sati provest ćemo u raspravi o autoritetu eksperata u procesu donošenja odluka, uz poseban osvrt na autoritet liječnika prilikom pružanja zdravstvenih usluga. Riječ je o izrazito relevantnoj i aktualnoj temi jer ovisno o autoritetu koji pridajemo ekspertima mijenjati će se oblici političkih sustava u kojima želimo živjeti, dok pitanja autoriteta liječnika i sama obuhvaćaju brojne zanimljive teme: od obaveznog cijepljenja protiv zaraznih bolesti i tretmana psihički oboljelih osoba do prava roditelja da bira zdravstvenu skrb za svoje dijete, odnosno prava struke da poduzme mjere protiv volje roditelja, a s ciljem zaštite interesa djeteta.

debata_continental_lijecnik

Panelisti koji će s nama raspraviti ove intrigantne teme su Alan H. Goldman, poznati profesor filozofije sa College of William and Mary (Williamsburg, SAD) i autor brojnih knjiga tiskanih od strane najprestižnijih svjetskih izdavača (Oxford University Press, Routledge…) i Snježana Prijić-Samaržija, također profesorica filozofije i prorektorica za nastavu Sveučilišta u Rijeci, čiji je fokus istraživanja upravo uloga eksperata u procesima odlučivanja. Budući da jedan od panelista dolazi iz SAD-a, rasprava će se voditi na engleskom jeziku, uz mogućnost postavljanja pitanja na hrvatskom jeziku.

– Fotelje uz kamin čekaju na naše paneliste, a kavana Hotela Continental na sve zainteresirane slušatelje, pogotovo one koji su spremni sudjelovati u raspravama, podijeliti svoje znanje i mišljenja, te uživati u opuštenoj ali opet akademskoj atmosferi koju nam donose Opatije Coffeehouse Debates, izjavila je Ranka Gismondi iz Milenij hotela.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!