Autoslalom – Domagoj Belinić, Iva i Nenad Damarija te Marko Mirosavljević, članovi Autokluba Pula-Rovinj osigurali naslove prvaka

Ekipa AK Pula-Rovinj nakon Banića

Krajem listopada na krajnjem jugu Hrvatske u Dubrovniku i okolici, šestim natjecanjem zaključit će se sezona i definirati preostali pobjednici klasa Prvenstva Hrvatske.

IVA DAMARIJA (AK Pula-Rovinj) snimio M.Krpan

Banići – Pobjednička trojka petog ovogodišnjeg natjecanja Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu osigurala je naslove državnih prvaka Hrvatske natjecanje prije kraja sezone.

Postolje ukupnog poretka 13. Nagrade Ragusa Racing 2017., odrežane u organizaciji AK Ragusa racing u Industrijskoj zoni Banići nadomak Slanog, osvojili su pobjednik Domagoj Belinić, drugoplasirani Nenad Damarija i treći Marko Mirosavljević, sve redom vozači Autokluba „Pula-Rovinj“. Njima se u pobjedama, te doprinosu petom ovosezonskom ekipnom prvom mjestu na putu obrane naslova prvaka pridružila i najuspješnija hrvatska vozačica Puljanka Iva Damarija. Upisala je petu pobjedu, dok su njen suprug Nenad i Marko Mirosavljević slavili i pobjedama grupa sprint, odnosno serijskih automobila.

Domagoj BELINIĆ (AK Pula-Rovinj) snimio M.Krpan

U konkurenciji 30 vozačica i vozača iz deset klubova Belinić je ostvarenim vremenima kroz dvije bolje vožnje bez greške svojim Renaultom 5 GT Turbo ostvario prednost od 6,142 sekunde ispred Nenada Damarije u Autobianchiju A112, a u drugoj vožnji polučio je i najbolji rezultat dana u vremenu 1:31,729 minuta na stazi duljine 1.610 metara s 38 slalom vrata. Marko Mirosavljević za upravljačem Renault Clia RS u grupi serijskih automobila bio je uspješniji od Buzećana Igora Bogovića (SAK Samobor) i Ivana Dropučića, dok je Damarija iza sebe ostavio Matiju Novisela (AK Ina Delta Zagreb) i suprugu Ivu. Pobjedom u konkurenciji juniora ponosan je mladi Opatijac Aleks Veselinović (AK Opatija).

Krajem listopada na krajnjem jugu Hrvatske u Dubrovniku i okolici, šestim natjecanjem zaključit će se sezona i definirati preostali pobjednici klasa Prvenstva Hrvatske.

Natjecanje je bodovano i za Prvenstvo Regije Jug HAKS-a u kojem je najuspješniji bio Deni Kmetović iz AK Župa Dubrovačka, ispred Mate Milkovića (AK Dubrovnik racing) i Bože Matijaša (AK Trogir). Ekipnu pobjedu polučili su članovi ekipe Autokluba Trogir u sastavu Dario Vasiljević, Božo Matijaš i Filip Bilota.

Tekst i foto: Miroslav Krpan / PodUčkun.net

error: Content is protected !!