Autoslalom u vrbovečkoj Dubravi: Neizvjesno prvenstvo

Autoslalom u vrbovečkoj Dubravi: Neizvjesno prvenstvo

Foto: Miroslav Krpan

Treće natjecanje autoslaloma u vrbovečkoj Dubravi može biti presudno u ovogodišnjem prvenstvu

Dubrava Poslije Preloga i Mičevca, treće natjecanje sezone Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu, vozi se u Dubravi nadomak Vrbovca. Poslije dvije godine automobilisti se vraćaju na jednu od rijetkih urbanih staza u nas, trkalište što se priprema u samom mjestu, prolazeći kroz nekoliko ulica, ukupne duljine 1.082 metra, uz 30 slalom vrata i dodatna 24 čunja u nizu slalom vožnji.

Organizatoru natjecanja „2.Nagrada Dubrave 1094 – In memoriam Berislav Čegelj“, zagrebačkom Autoklubu INA Delta, prijavilo se 38 vozačica i vozača iz 11 domaćih klubova. Suorganizator i pokrovitelj natjecanja, svojevrsni dobri domaćin je Općina Dubrava.

Dva dosadašnja natjecanja iznjedrila su u prvi plan uspjeh braće Tvrtka i Aleksandra Radovanovića iz AK Ina Delta, povratnike na staze poslije višegodišnje pauze. Nastupaju u jednom, vrhunski pripremljenom automobilu „Peugeot 106 Proto“ i trenutno su lideri prvenstva, Tvrtko prvi s tri boda prednosti. Uz njih se ne smije zaboraviti niti trećeg u obitelji, najmlađeg Mateja Radovanovića, Aleksandrovog sina koji trenutno, vozeći Seat Ibizu Cupra, bodovno dijeli čelnu poziciju u konkurenciji juniora s Dariom Merlićem (AMK Zanatlija Zagreb), još jednim vrsnim mladim vozačem, izdankom slavne zagrebačke automobilističke obitelji.

U ukupnom poretku, s pobjedom na otvorenju sezone i mršava dva boda iz Mičevca, za vrh konkurira i jedan od najboljih domaćih „tehničara“ među čunjevima Puljanin Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj), državni prvak iz 2019.godine, kada se zadnji put vozilo Prvenstvo Hrvatske u autoslalomu. Uz isto prezime vezuje se i njegova supruga Iva, s dvije pobjede u maloj „zelenoj strijeli“ Autobianchiju A112 1.4, vodeća vozačica prvenstva, najtrofejnija žena za sportskim volanom u Hrvatskoj posljednje desetljeće.

Zanimljiv će biti i rasplet u grupama serija i sport. U prvoj vodeći je Goran Sruk (AK Dubrava Zagreb), ispred mladog Gian Karla Ciglara (AK Dugo Selo) i Ivana Kroflina (SAK Samobor). No, nakon propuštenog nastupa na otvorenju sezone, pobjedom u Mičevcu „pojavio“ se i državni prvak Marko Mirosavljević (AK Pula-Rovinj) koji će zasigurno nastojati sustići zaostatak. U grupi Sport poredak je izjednačen ukupnom poretku, dok su u klupskoj konkurenciji na čelnu poziciju zasjeli članovi AK INA Delta, ujedno najbrojnija skupina sudionika i na subotnjem  natjecanju, gotovo polovica ukupnog broja. O drugom i trećem mjestu odlučuju proteklih sezona državni prvaci SAK Samobor i AK Pula-Rovinj.

Subotnje jutro, od 8 do 9 sati rezervirano je za verifikaciju u Osnovnoj školi „Dubrava“, te tehnički prijam vozila u Parku vozača smještenom u Ulici Svete Margarete. Trening kreće u 10,30 sati, a prva od tri bodovne vožnje u 13 sati. Start je u Ulici Ante Starčevića, pored Autobusnog kolodvora. Svečano proglašenje najuspješnijih očekuje se oko 18 sati.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net