Autotrolej: Od danas putnici bez maske ne smiju ući u autobuse

Putniku koji nema medicinsku masku ili masku za lice pružatelj usluga javnog prijevoza ne smije dopustiti ulazak u prijevozno sredstvo, odnosno vozač ne smije započeti vožnju ukoliko se u prijevoznom sredstvu nalaze putnici bez medicinske maske ili maske za lice.

Rijeka – Komunalno društvo Autotrolej upozorio je svoje korisnike kako je od sutra obavezna upotreba maski u javnom prijevozu. Podsjetili su kako u četvrtak, 25. lipnja “na snagu stupa odluka Stožera civilne zaštite RH, kojom je obavezno nošenje zaštitnih maski za lice prilikom korištenja javnog gradskog prijevoza”.

Sukaldno navedenoj odluci “Vozači, ostali zaposlenici u prijevoznom sredstvima javnog prometa i putnici u javnom prometu obvezni su za vrijeme boravka u prijevoznom sredstvu koristiti medicinske maske ili maske za lice te se pridržavati općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se odnose na vožnju javnim prometom. Putniku koji nema medicinsku masku ili masku za lice pružatelj usluga javnog prijevoza ne smije dopustiti ulazak u prijevozno sredstvo, odnosno vozač ne smije započeti vožnju ukoliko se u prijevoznom sredstvu nalaze putnici bez medicinske maske ili maske za lice.”

error: Content is protected !!