Azra Saleš triput srebrna na jakom karate turniru u Čačku


Azra je srebrnu medalju osvojila u kategoriji do 68 kilograma, u kojoj je Ivona Tubić (Volosko) bila brončana.

Opatija – Azra Saleš, karatistica Opatije, osvojila je tri druga mjesta, dva u pojedinačnom, jedno u ekipnom dijelu na međunarodnom turniru Zlatni pojas Čačka. To je bio 41. turnir po redu i radi se o jednom od najstarijih u Europi.
Azra je srebrnu medalju osvojila u kategoriji do 68 kilograma, u kojoj je Ivona Tubić (Volosko) bila brončana. U finalu Azru je zaustavila predstavnica Crne Gore i to odlukom sudaca nakon što je borba završila neriješenim ishodom. Drugo srebro Azra je osvojila u open kategoriji, a u finalu je izgubila od kolegice iz reprezentacije Maše Martinović, također odlukom sudaca. Ivana Bebek (Ri Croatia) osvojila je treće mjesto u konkurenciji do 61 kilograma.

Azra Saleš

Azra Saleš


U ekipnom dijelu nastupilo je osam reprezentacija, boje Hrvatske branile su Maša Martinović (Hercegovina), Ana-Marija Čelan (Student), te Azra Saleš i Ivona Tubić. Hrvatska je u 1. kolu pobijedila ekipu Slovačke 2:0, a u polufinalu Bugarsku također s 2:0. U finalu bolja je bila Rusija 0:1.
U mlađoj seniorskoj konkurenciji Helena Stanić (Metal, do 60 kg) bila je treća, a brončanu medalju osvojio je i Zvonimir Živković (Volosko) do 78 kilograma.
Također, Danka Zorić pobijedila je na Eurocupu Međimurja, karate turniru u Nedelišću na kojem je nastupilo 320 natjecatelja iz Hrvatske. Karatistica ”Ri Croatije” slavila je u open kategoriji u kojoj je predstavnica ”Opatije” Petra Žic zauzela treću poziciju.
Ivan Mellor / Sportcom.hr / Liburnija.net

error: Content is protected !!