Barbara Cetina osvojila Grand Prix na 51. međunarodnom slikarskom ex-tempore u Piranu

barbara_cetina_2016_piran_izlozba-2

Slika kojom se predstavila kombinacija je nekoliko tehnika – akrila te šivanja stranica knjiga koncem i špagom, ali i kaširani papir, a ocijenjena je najboljom među radovima čak 265 sudionika iz 6 različitih država.

barbara_cetina_2016_piran_izlozba-3

Piran/Matulji – Barbara Cetina, sve poznatija i priznatija umjetnica iz Jurdana, osvojila je prošlog vikenda Grand Prix na 51. međunarodnom slikarskom ex-tempore u Piranu u Sloveniji sa svojim radom ”Zrno soli”. Prošle godine na istom je slikarskom natjecanju osvojila časno priznanja, a ovog puta stručni žiri u sastavu Vilma Bartolić iz Hrvatske, Sabrina Zannier iz Italije i Pavla Jarc iz Slovenije dodijelio joj je glavnu nagradu.

barbara_cetina_2016_piran_izlozba-1

Slika kojom se predstavila kombinacija je nekoliko tehnika – akrila te šivanja stranica knjiga koncem i špagom, ali i kaširani papir, a ocijenjena je najboljom među radovima čak 265 sudionika iz 6 različitih država. Prema riječima žirija, Cetina je kroz svoje djelo uspješno spojila tradicionalni i moderan umjetnički jezik te stvorila uvjerljivu vizualnu kompoziciju.

Barbari je ovo još jedno značajno priznanje u nizu, od kojih valja istaknuti prošlogodišnju 1. nagradu na međunarodnom slikarskom ex-tempore u Grožnjanu te 1. nagradu u općoj skupini na njezinom prvom pojavljivanju na Mandraću 2013. godine.

Nagrađena slika izložena je u izložbenoj galeriji u Piranu do 27. rujna, a Barbara nastavlja stvarati svoje radove u ateljeu u Brajanima.

barbara_cetina_2016_piran_izlozba-4

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!