Bakalar, ribice, vino i klapska pjesma – najavljena druženja na Badnjak @ Matulji, Opatija, Kastav, Lovran

Arhiva: 'Vilja Božja va Lovrane'

Arhiva: ‘Vilja Božja va Lovrane’

Pažljivim planiranjem, uz nešto veći trošak goriva, ljubitelji ”besplatne spize” mogli bi sutra imati ispunjeno jutro i rano poslijepodne na različitim liburnijskim ”prehrambenim punktovima”.

Kastav, Matulji, Opatija, Lovran – Tradicionalno na Badnjak gotovo sve jedinice lokalne samouprave u našem okruženju organiziraju druženje s građanima uz prigodno ”iće i piće”, uglavnom bakalar ili srdelice i vino. Pažljivim planiranjem, uz nešto veći trošak goriva, ljubitelji ”besplatne spize” mogli bi sutra imati ispunjeno jutro i rano poslijepodne na različitim liburnijskim ”prehrambenim punktovima”.

U Matuljima predbožićno druženje počinje od 10 sati, a ispred općinske zgrade uz bakalar i vino, posjetitelji će moći uživati u prigodnom koncertu klape Nokturno. U isto vrijeme, od 10 sati, krenut će i u Lovranu program ”Vilje Božje”, tradicionalnog druženja uz marendu u organizaciji UHDBR Lovran, kojemu će se pridružiti i članovi MK Seahorses koji će djeci dijeliti slatkiše. Lovran, doduše, ima nešto ispunjeniji program, pa od 13 sati kreće koncert grupe Mustafi u caffe baru Rapido, a od 15 sati u organizaciji Općine i lovranskih ugostitelja u Galeriji Laurus organizirano je druženje uz blagdansku trpezu za sve građane i posjetitelje Lovrana.

Također u 10 sati počet će i pred opatijskim mrkatom tradicionalno druženje uz glazbu i degustaciju ribljih jela serviranih u – nešto manje tradicionalnom – biorazgradivom posuđu. U pripremi sudjeluju Ugostiteljska škola Opatija, Liburnia Riviera Hoteli, Milenij Hoteli, Hotel Mozart, Hotel Bristol, Hotel Adriatic, Restaurant Evergreen i Radnik d.d. Opatija. Nastupit će klapa Cinquina, a program vodi Mario Battifiaca.

Grad Kastav za svoje građane organizira predblagdansko druženje uz topli bakalar, čašu vina i prigodnu glazbu u Društvenom domu ”Braće Matešić” u Šporovoj Jami, i to od 11 do 13 sati.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!