Balet ''Vesela udovica'' @ Kastafsko kulturno leto

vesela_udovica_sm…repertoar trupe uglavnom se sastoji od manjih klasičnih baleta…
…sutra, na Crekvini, gostuje ansambl Lado…

Kastav – Sinoć je na kastavskoj Crekvini, Baletna trupa Croatia, izvela baletnu predstavu u III čina – Veselu udovicu – Franza Lehara. Atraktivnu predstavu rađenu prema istoimenoj opereti, izvelo je 22 plesača. Koreografiju potpisuje Sonja Kastl, scenografiju Dinka Jeričević, dok je za odabir kostima zadužena Ika Škomrlj.
Repertoar trupe uglavnom se sastoji od manjih klasičnih baleta, te nacionalne baštine i kraćih suvremenih baleta mladih hrvatskih koreografa. Baletnu trupu Croatia 1994. godine osnovao je Svebor Sečak, prvak Baleta HNK u Zagrebu s ciljem promoviranja baletne umjetnosti u Hrvatskoj i inozemstvu. Trupa je sastavljena od profesionalnih plesača Baleta HNK koji u njoj djeluju u svoje slobodno vrijeme. Baletna trupa Croatia sa svojim je predstavama izvela preko 250 gostovanja u Hrvatskoj i inozemstvu.
Izvedbom ovog baleta, u svojoj jubilarnoj godini, festival Kastafsko kulturno leto napravio je žanrovski iskorak, te publici ponudio jedno sasvim drugačije umjetničko iskustvo, u odnosu na dosadašnja izdanja. Žanrovska raznovrsnost ovogodišnjeg festivala nastavlja se već ovog utorka, 5. srpnja, kada nam na Crekvinu u goste stiže ansambl Lado.
Cijena ulaznice za ansambl Lado iznosi 60 kuna. Prodaja ulaznica vrši se u agenciji Kastavea, na kartomatu i u TIC-u Rijeka, u matuljskom New Soundu, te na webu www.kulturaplus.com.
Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!