Balon na Gorovu treba očuvati i dati na korištenje sportašima @ Opatija

Zdenko Kirša, Neven Varljen i Mladen Žigulić

Zdenko Kirša, Neven Varljen i Mladen Žigulić

Ideju o očuvanju nekadašnje opatijske jedine sportske dvorane dali su predstavnici IDS-a na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji, argumentiravši da se radi o jedinom realnom i racionalnom rješenju.

Opatija – Balon na Gorovu treba sanirati i očuvati, te dati na korištenje sportašima, stav je opatijskog IDS-a koji su njihovi predstavnici izrekli na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Predsjednik stranke Neven Varljen kazao je kako bi se na taj način mogao riješiti problem sa kapacitetima koji je nastao korištenjem nove sportske dvorane “Marino Cvetković” i u komercijalne svrhe, zbog čega sportaši često ne mogu iskoristiti svoje termine za treninge.

Arhiva: Balon na Gorovu nakon orkanske bure...

Arhiva: Balon na Gorovu nakon orkanske bure…

– Prema informacijama koje imamo, na natječaj za kupnju konstrukcije balona po cijeni od 308 tisuća kuna nije se nitko javio. Također, imamo saznanja da vjerojatno neće biti ništa od naplate osiguranja temeljem oštećenja nastalih za bure 11. studenog. Temeljem svega toga, zadržati objekt u funkciji bilo bi jedino razumno i racionalno rješenje, jer je suludo potrošiti 200 tisuća kuna na uklanjanje konstrukcije i njeno skladištenje u situaciji kada sportaši nemaju gdje trenirati, kazao je Varljen. Naime, ovo je bio drugi natječaj za prodaju balona. Prije oštećenja, čitav objekt nudio se za cijenu od 909.000 kuna, a gradonačelnik Ivo Dujmić najavio je da će Grad – ukoliko se ne nađe zainteresirani kupac – ukloniti konstrukciju, za što je predviđen trošak od dvjesto tisuća kuna.

– Najbolja opcija bila bi da Grad Opatija zatraži ponudu za popravak oštećene tende, koja bi se mogla vrlo jeftino popraviti, jer se ne radi o velikim oštećenjima. Takva tenda mogla bi izdržati još dvije godine, do početka radova na garaži čija se izgradnja planira na lokaciji Gorovo, a istovremeno bi se tražila nova, stalna lokacija za balon. Tada bi se mogla napraviti i novo platno, te produžiti vijek trajanja ovog sportskog objekta za barem deset godina, kazao je član predsjedništva IDS-a Mladen Žigulić.

Županijski vijećnik Zdenko Kirša istaknuo je da troškovi održavanja nisu toliko značajni za Grad, posebice u situaciji u kojoj se mora dodatno platiti samo uklanjanje objekta.

– Treba podsjetiti da je Opatija već imala jedan plan s montažnom dvoranom, koja se zvala Kalimero. Konstrukcija je nabavljena, deponirna na Dražinu, i tamo je istrunula. Ne želimo da se isto dogodi s konstrukcijom balona na nekom skladištu, tim prije što se u prostornim planovima Grada Opatije navodi niz lokacija za sportsko-rekreativne sadržaje, od Ičića, Ike, Tošine do Veprinca, na koje bi se mogao smjestiti ovaj balon, za kojim potreba itekako postoji, zaključio je Kirša.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!