Barbara Cetina osvojila prvu nagradu međunarodnog stručnog žirija @ Grožnjan

Barbara Cetina @ Grožnjan

Barbara Cetina @ Grožnjan

Izbor slikarske tehnike bio je slobodan, a zadana tema je bila – ‘Grožnjan – Istarski krajolik’.

Grožnjan – Umjetnica iz Jurdana Barbara Cetina osvojila je prvu nagradu međunarodnog stručnog žirija na nedavno završenom 22. izdanju međunarodnog likovnog natječaja Ex tempore u Grožnjanu.

Druga nagrada pripala je Alenu Šimokoviću iz Plomina, a treću je osvojila austrijska umjetnica Helene Hotzendorfer. Nagradu Grožnjana osvojila je Mesi List, dok su sponzorske nagrade dobili Bruno Paladin iz Rijeke i Eva Schlitzer. Treću sponzorsku nagradu, organizaciju izložbe u galeriji Fonticus, osvojila je Nataša Bezić iz Buja.

Na ovogodišnjem likovnom natječaju sudjelovala su 363 autora iz raznih zemalja sa 455 radova, a osim uživanja u umjetnosti, mogla su se kušati crvena vina s Bujštine, pašta s tartufima, dok su prisutne zabavljali Sergio Pavat i Istarski orkestar.

Podsjetimo, 22. izdanje međunarodnog likovnog natječaja “Ex tempore” u Grožnjanu, održavalo se od 24. do 27. rujna, u organizaciji Talijanske unije u suradnji s Narodnim Sveučilištem iz Trsta, Općinom Grožnjan, Zajednicom Talijana Grožnjan uz potporu Ministarstva vanjskih poslova Republike Italije i Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske.

Izbor slikarske tehnike bio je slobodan, a zadana tema je bila – ‘Grožnjan – Istarski krajolik’.

N. C. / PodUčkun.net
Foto: Giulio Bonačić

error: Content is protected !!