BBK Marun @ Afrika

bbk_marun_smLovran/Capetown – Biciklisti BBK Marun iz Lovrana posljednji su tjedan ožujka proveli u vreloj Južnoj Africi na međunarodnoj utrci ABSA CAPE EPIC 2010. Vrijedna ekipa, uz svoje pedale, upregnuli su i tastature pa su redovito izvještaje s utrke objavljivali na internetskoj stranici kluba, a mi donosimo pregled svih dosad prijeđenih etapa. Naši biciklisti solidno stoje između čak 1200 sudionika ove zahtjevne utrke.
bbk_marun2
Sve je prilično nalik bilo kojoj utrci koju i sami organiziramo, naravno, pomnoženo sa sto. Čak su i problemi slični: pretrčavanje po stazi, neodgovorna publike sa strane koja upada u feed zonu, pokušavanje dodavanja hrane i pića sa strane (to je strogo zabranjeno i može dovesti čak do diskvalifikacije tima). Čak je i njihova feed zona imala jednu ”nabrijanu” tetu koja na svih viče i sve pokušava držat pod kontrolom. Sličnost s našom Sonjom je zaista slučajna, ali zapanjujuća!
Zapravo nam nije preostalo puno osim da glasnim navijanjem, zastavama i transparentima pokušamo podržati naše dečke koji se muče po afričkoj prašnjavoj zemlji i na vrućem suncu. Zvijezde dana su ipak Ivo i Mile, članovi tima koji po drugu godinu zaredom sudjeluje na ovoj prestižnoj utrci. Po vlastitim izjavama, imali su odličan dan, zimske pripreme su očito dale rezultata, i prvu etapu završili su kao 63. (u muškoj konkurenciji) i kao 84. ”overall”. Po Miletovim riječima, a Ivo nije proturječio, dapače, ova je etapa bila najteža koju su ikad odvozili – napisala je Nataša Vidulin o prvoj etapi odvoženoj u nedjelju, 21. ožujka.
bbk_marun1
Druga je etapa bila duga 90 kilometara, uz visinsku razliku od čak 1625 kilometara. Danas su loše sreće bili Ivo i Mile. Prvu feed zonu su prošli odlično, među prvih pedeset timova i svi smo se nadali još jednom dobrom rezultatu.
No, na drugoj feed zoni zaostatak je bio toliki da je odmah postalo jasno da se radi o nekakvom kvaru. I zaista, Mile je stigao sav iscrpljen i ljut zbog puknutog mjenjača. Kako sa strane (znači od nas izvan utrke) nije dozvoljena nikakva pomoć zbog moguće diskvalifikacije, Adriano je uspio organizirat da se iz treće feed zone koja je srećom bila par stotina metara udaljena, donese zamjenski mjenjač. Tako je XTR postao žrtva afričkog pijeska i kamenja (po nekim mišljenjima i preagresivnog mijenjanja brzina), a Mile je sa SRAM X0 mogao dovršiti utrku – piše Nataša o etapi koju je najbolji lovranski tim završio na 129. mjestu u kategoriji ”man”, a 186. mjesto ”overall”.
Treću etapu dužine oko 120 km i uspona oko 1700 m, a obilježena je odličnim rezultatom kojeg su ostvarili Ivo Rubinić i Milivoj Miljković. U kategoriji ”man” su 56., a u ukupnom poretku 73. Zahvaljujući tome ukupno su nakon 3 etape 103, a u svojoj kategoriji ”man” 74.
bbk_marun5
Naš drugi tim u sastavu Vedran Mohorovičić i Valent Božić nažalost ponovno ima dosta problema. Izuzetno teško vrijeme i Valentovi problemi koje je vjerojatno uzrokovao novi, nerazrađeni sic, utječu na činjenicu da su se tijekom utrke prilično napatili.
Na cilju su bili nakon tri etape 152. u kategoriji MAN, a ”overall” 224. No, najbitnije je da je još jedna etapa iza njih. Naime, ovu treću etapu, za koju je i bilo najavljeno da će biti prijelomna, nije završilo čak 55 timova, medu njima i treći hrvatski tim Paolo Slavić i Nataša Kovačić – napisala je ponovo Nataša.

Milivoj Miljković i Ivo Rubinić

Milivoj Miljković i Ivo Rubinić


Tako glase izvještaji s prva tri dana odvožene utrke, nakon kojih su naše ekipe stajale sasvim solidno.
Rezultate ostalih dana donosimo sutra, a oni koji ne mogu toliko čekati, neka skoknu na stranice kluba i pročitaju detaljne izvještaje čitave utrke.
Fotografije su preuzete sa službenih stranica BBK MARUN.
Davor Žic

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net