B&D Blues Festival: Izvrsni blues glazbenici stižu na draške pozornice @ Mošćenička Draga

brsec_draga_blues_festival_2015 (1)

U programu koji traje od petka do nedjelje, na pozornicama u Dragi, Brseču i Mošćenicama, nastupit će desetak kvalitentih glazbenih sastava iz Hrvatske, Italije, SAD-a, Češke i Slovačke.

Mošćenička Draga, Brseč, Mošćenice – Jubilarno peto izdanje draškog blues festivala, koje se od lani održava pod imenom ”B&D BluesFestival” ove će godine trajati tri dana i predstaviti niz kvalitetnih domaćih i stranih izvođača na tri pozornice – u Mošćeničkoj Dragi, Brseču i Mošćenicama.

– Ponovo smo u srcu sezone za mnogobrojnu stranu i domaću publiku. Naravno da je njatraktivnija pozornica ona na rivi u Mošćeničkoj Dragi gdje stane, zajedno sa glavnim trgom, i do 3.500 ljudi. U Brseču se može skupiti oko 1000 osoba, a u Mošćenicama nešto manje, kazao je Riccardo Staraj uime organizatora – Zajednice Talijana Mošćeničke Drage, draške Turističke zajednice te agencije Annalinea.

Tako će u Brseču nastupiti domaći akustični duo Alba & Leo, Claudio Rudella Band iz Italije te The Gamblers iz Srbije. Dan kasnije, u subotu, na glavnoj pozornici u Dragi, gostuju Petra Bornerova Trio iz Češke i Slovačke, Ty Le Blanc Band iz Italije i SAD-a, u društvu sa domaćim gitaristom Zoranom Majstorovićem te talijanski Mike Spozna Band. Festival će završiti u nedjelju, 31. srpnja, u Mošćenicama, gdje nastupaju Damir Halilić Hal, Riccardo Staraj & Midnight Blues Band te gosti, The Highlanders, iz Srbije.

Ulaz na sva događanja je slobodan.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!