Bela Nedeja privukla tisuće gostiju @ Kastav

Liburnija.net: Lady luna @ Lokvina

Fešta se u Kastvu nastavlja i danas, kada će posjetitelji imati priliku istražiti brojne prodajne štandove te zabavno-glazbeni program na Lokvini.

Kastav – Stoljetna kastavska fešta Bela Nedeja okupila je proteklog vikenda tisuće posjetitelja u ”gradu na bregu” koji su imali priliku uživati u mladom vinu, medici ili mesu s ražnja na nekom od desetaka štandova koji su u ponudi imali ”iće i piće”. Poseban mamac za goste bila je prodajna izložba vina koja se u prostoru gradske vijećnice održala u organizaciji Udruge prijatelja ruž, grozja i vina ”Belica”. Osim belice, svi koji su ”zakupili” čašu mogli su probati i kvalitetna vinodoska, slovenska, istarska i krčka vina.

Bela Nedeja otvorena je u petak nizom izložbi, da bi se manifestacija tijekom subote i nedjelje nastavila brojnim tradicionalnim događanjima kao što je promenadni koncert Glazbenog društva Spinčići uz pratnju Limene glazbe Zajednice Talijana Vižinada ili program Pozdrav Beloj Nedeji u kojem su sudjelovali krčki sopci, pomladak DVD-a Kastav, KUD Halubjan Viškovo, Čakavčići i zbor OŠ Milana Brozovića te pleh muzikanti iz Spinčića. Uz to, posjetitelji su u nedjelju na Lokvini mogli uživati u nastupima članova KUD Belica iz Međimurja, Klape Kastav te grupe Yammas, a dan bogat događanjima zaključila je grupa Lady Luna.

Fešta se u Kastvu nastavlja i danas, kada će posjetitelji imati priliku istražiti brojne prodajne štandove te zabavno-glazbeni program na Lokvini.

Ivan Mellor / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net