Bellevue poražen u Zagrebu, Opatijci u kvalifikacijama za Jadransku ligu @ 1.B HVL

vaterpolo_opatija_delfin _1

Napokon prvaci!!!

Rijeka – Pošto su vaterpolisti Bellevuea, jedini konkurenti za osvajanje prvog mjesta, u petak i subotu izgubili obje zaostale utakmice protiv Zagreba, već prije jučerašnjeg sraza sa Sisciom postalo je jasno da su Opatijci napokon uspjeli osvojiti naslov prvaka u 1.B HVL .

No, bez obzira na činjenicu da su i matematički postali nedostižni svojim protivnicima igrači trenera Kancijanića odigrali su utakmicu protiv Siščana maksimalno ozbiljno zabilježivši novu uvjerljivu pobjedu.

Gosti iz Siska su pogotkom Gledeca prvi poveli te se odlično držali sve do polovice treće četvrtine kada ipak dolazi do izražaja duža klupa i fizička sprema opatijskih vaterpolista.U posljednje dvije četvrtine Opatijci su do vrha napunili mrežu svog prošlogodišnjeg suigrača Mateja Matijevića koji je bio daleko najbolji pojedinac u gostujućem sastavu.

Kod domaćina je vrlo uspješno između vratnica debitirao mladi Ševeljević a o raznovrsnosti igre u napadu Opatijaca svjedoči podatak da se jedino Juraga i Sušanj nisu uspjeli upisati u listu strijelaca.

vaterpolo_tablica_16_kolo

Opatijski vaterpolisti do kraja prvenstva odlaze na neugodno gostovanje u Zadar a u posljednjem kolu, na otvorenom bazenu na Kantridi, dočekuju momčad Galeba koja im je nanijela jedini poraz u dosadašnjem tijeku prvenstva.

Ne sumnjamo da će to biti dovoljan motiv kako za igrače pa tako i za naviječe da pobjedom u toj utakmici zajedno proslave naslov prvaka koji donosi nastup u kvalifikacijama za popunu Jadranske odnosno 1. Hrvatske vaterpolske lige.

Bazen Kantrida
Utakmica 16. kola 1.B HVL
Gledatelja : 150
Suci : Duje Čipčić i Dinko Lavrnja
Opunomoćenik HVS-a : Albert Brala

Opatija : Siscia 18 : 7
( 2 : 2, 4 : 2, 7 : 2, 5 : 1 )

Igrač više :
Opatija 5 / 8
Siscia 3 / 3

Peterci :
Opatija 2 / 3
Siscia 1 / 1

VK Opatija : Ševeljević, Glavan 1, Juraga, Sušanj, Mudražija 1, Radetić 1, Štokić 3, Žulić 1, Peroš 3, V.Deželjin 1, Pavlović 3, Martinčić 1, Strižić 2, S.Deželjin 1
Trener : Danijel Kancijanić

VK Siscia : Matijević, Kljajić, Ahmetagić, Mitić, Cvanciger 1, Oroz, Komosar – Pavičić, Ostrman 2, Vukmanović, Gledec 4, Buljan
Trener : Goran Jajčinović

Danijel Liber / Liburnija.net

error: Content is protected !!