Benzin po 7,98 kuna, jeftiniji od dizela

Tekst: Anto Ravlić

Najjeftiniji benzin nude INA i Adria Oil (7,98 kn) te Lukoil (7,99 kn)

Rijeka  – Benzin je pao ispod osam kuna. Najjeftiniji benzin nude INA i Adria Oil – 7,98 kuna te Lukoil – 7,99 kuna. U Hrvatskom primorju INA nudi jeftin benzin na pet crpki: na Jadranskoj magistrali u Kraljevici, Crikvenici, Novom Vinodolskom i Senju te na Petaku u Crikvenici. Postoji i šest crpka INA-e, na obali u Novom Vinodolskom. Zanimljivo, tamo se benzin prodaje po cijeni od 8,08 kuna. Adria Oil benzin po cijeni od 7,98 nudi na crpki na Kukuljanovu. Lukoil ima crpku u Jadranovu. Najskuplja crpka u Hrvatskom primorju nudi litru benzina po 8,40 kuna. Prilična razlika. Pronašli smo podatak da se benzin po cijeni ispod osam kuna prodavao još 2007. godine. Prije pet godina prosječna cijena benzina bila je 8,73. Vratimo li se dva desetljeća unatrag, uhvatit će nas nostalgija – benzin po cijeni od četiri kune.

Nevjerojatno, benzin je jeftiniji od dizela. INA i Adria Oil na Kukuljanovu imaju najeftiniji dizel (8,24 kuna), a uz bok su im crpke Tifona kod Krčkog mosta u Kraljevici (8,25) i Lukoil u Jadranovu (8,26 kuna).

Otkud toliki pad cijena? Cijena nafte na svjetskom tržištu je zbog korona virusa dramatično pala. Cijena nafta je posljednji put na aktualnoj razini bila prije 18 godina.

error: Content is protected !!