Berba Statusa: Razz, Elvis Stanić i Charlie nagrađeni prestižnim priznanjem @ Opatija, Kastav, Rijeka

Denis Razumović Razz

Nagradu status od 1997. godine najboljim instrumentalistima dodijeljuje Hrvatska glazbena unija. Liburnijski i riječki glazbenici ponijeli su četiri „kipića“, od čega je dva osvojio Elvis Stanić.

Opatija/Kastav/Rijeka – Liburnijski i riječki jazz glazbenici ponovo su „dominirali“ među nagrađenima ovogodišnjoj strukovnom glazbenom nagradom Status koju od 1997. godine najboljim instrumentalistima dodijeljuje Hrvatska glazbena unija.

Elvis Stanić

Tako je u kategoriji saksofona nagrađen Denis Razumović Razz, kastavski samouki glazbenik, multiinstrumentalist i kompozitor. Razz je četverostruki dobitnik nagrade Status kao najistaknutiji hrvatski alt jazz saksofonist.

Statusom za električnu gitaru nagrađeni su Elvis Stanić i Darko Jurković Charlie. Opatijski glazbenik i producent te organizator Liburnia Jazz Festivala, Stanić je najnagrađivaniji hrvatski jazzer srednje generacije, a uz nagradu za gitaru, ponio je i Statusa za harmoniku, u kategoriji ostala glazbala.

Darko Jurković Charlie, riječki jazz gitarist, poznat je po svojoj osobitoj tehnici sviranja dvije gitare istovremeno, a dosad je osvojio osam Statusa za najboljeg jazz gitaristu i dva Porina.

Darko Jurkovic

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!