Berislav Janković tužio Festival Opatiju zbog izbora ravnatelja

ljetna_sm_zrak….u tužbi se navodi da je natječaj počinio bitne povrede postupka, te se od Općinskog suda u Opatiji traži da isti poništi….
…Janković je kulturni menadžer koji se kandidirao prilikom oba lanjska natječaja za izbor ravnatelja…

Opatija – Berislav Janković, kulturni menadžer koji se prijavio na oba prošlogodišnja natječaja za ravnatelja Festivala Opaitja, tužio je Festival na Općinskom sudu u Opatiji.
U svojoj tužbi istaknuo je da je prilikom odabira Rajne Miloš za ravnateljicu Festival Opatija počinio bitne povrede postupka, prije svega jer je ”odluka o izboru Rajne Miloš neobrazložena i ničim argumentirana’’ te zbog toga traži poništenje natječaja.
Janković je kazao kako ima dojam da je natječaj bio samo igrokaz čiji se pobjednik unaprijed znao, te da iz same dokumentacije nije vidljivo zbog čega je Rajna Miloš dobila prednost pred drugim kandidatima, ako su svi zadovoljili temeljne uvjete.
Podsjetimo, Grad Opatija raspisao je lani dva natječaja za izbor ravnatelja, nakon što je čelnu poziciju napustio Elvis Stanić. Prvi natječaj, raspisan na proljeće poništen je, uz obrazloženje da će se narednim natječajem pokušati pridobiti širi krug kandidata. Novi natječaj raspisan je najesen, a nova ravnateljica izabrana 12. prosinca, te je na dužnost stupila 1. siječnja ove godine – dotad je gradsku ustanovu u kulturi vodila Zlata Torbarina kao v. d. ravnateljice.
Na prvi natječaj prijavilo se četvero kandidata, a na drugi jedan manje – troje, dok je Berislav Janković bio jedina ‘’konstanta’’ u oba natječaja…
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!