Berislav Matijević još četiri godine na čelu kluba

osVolosko – Sinoć se u Društvenom domu “Liburnija” u Voloskom održala redovna, izborna Skupština Vaterpolo Kluba Opatija na kojoj su članovi Skupštine, njih 21 nazočnih od 35, jednoglasno, ponovno izabrali Berislava Matijevića za čelnog čovjeka kluba te mu tako dali novi četverogodišnji mandat.
Isto tako članovi Skupštine su jednoglasno potvrdili izbor O’Briena Sclaunicha za Predsjednika Skupštine na nove četiri godine. U osvrtu predsjednika Matijevića na prethodno razdoblje od 2005. – 2009. godine rečeno je da je klub napravio veliki iskorak ka povratku u sam vrh hrvatskog vaterpola s obzirom da je stanje u kojem je ova uprava tada zatekla klub bilo katastrofalno odnosno da nije bilo ni igrača, ni trenera a nestala je i cjelokupna oprema.
Tada se krenulo od ondašnje treće lige da bi danas Vaterpolo klub Opatija bio stabilan 1.B ligaš sa četiri uzrasne kategorije koje se takmiče u prvenstvu i Kupu Hrvatske. Posebno se apostrofirala odlična suradnja sa Gradom Opatija i bivšim gradonačelnikom dr. Amirom Muzurom u čijem je mandatu sagrađena pasarela na plivalištu u Voloskom kojom su se stekli uvjeti ponovnog odigravanja službenih utakmica a ujedno i mogućnost organizacije nezaboravnog spektakla i najvećeg sportskog događaja u povijesti Grada Opatije, prijateljske utakmice A selekcija Hrvatske i Italije.
p1010697
U programu za naredne četiri godine Predsjednik Matijević je najavio još veći angažman oko uzrasnih kategorija i sportsku politiku kluba koja će se zasnivati na vlastitom igračkom kadru iz vlastite škole vaterpola u čiju svrhu su se angažirala i poznata vaterpolska imena kao što su Danko Duhović, prof.dr. Ivan Matković, David Burburan, Danijel Kancijanić, Miljenko Ban i drugi koji bi svoje znanje i iskustvo trebali prenijeti na mlađe naraštaje.
Predsjednik Matijević je objavio i imena svojih suradnika u novom sastavu Upravnog odbora koji čine: Žulić Valter, Paradžik Blažen, Varga Stella Andrija, Sušanj Vilim, Sloboda Goran, Duhović Danko, Brguljan Dean i Degano Raul.
Uz UO izabrane su i komisije koje će djelovati u sklopu kluba i to:
Nadzorni odbor
Radomir Premuš – predsjednik
Arno Blečić – član
Alberto Kontuš – član
Disciplinska komisija
Saša Cvijetić – predsjednik
Marko Biserko – član
Denis Laginja – član
Stručna komisija
Danko Duhović – predsjednik
prof.dr. Ivan Matković – član
Ivo Šlangenberg – član
Na kraju se skupštinarima obratio Predsjednik Sportskog saveza Grada Opatija gospodin Franjo Dobrila koji je čestitao izabranima te zaželio i dalje dobru suradnju između kluba i čelne sportske organizacije Grada.
p1010696
Nikola Cvjetović
Foto: Danijel Liber

error: Content is protected !!