Besplatna radionica capoeire održat će se ove subote u Absolut Fitness Centru @ Opatija

...ilustracija...

…ilustracija…

Capoeira je afro-brazilska umjetnička forma koja uključuje elemente borilačkih vještina, igre, glazbe i plesa.

Opatija – Prva radionica capoeire u Opatiji održat će se u subotu, 8. studenog od 17 do 20 sati u prostoru Absolute Fitness & Aerobic Centra u sportskoj dvorani Marino Cvetković. Capoeira je afro-brazilska umjetnička forma koja uključuje elemente borilačkih vještina, igre, glazbe i plesa. Nastala je u Brazilu, razvili su je robovi iz Afrike – posebno s područja današnje Angole – u 16. stoljeću.

– Capoeira se izvodi u krugu (roda) koji čine capoeiristi. Oni pjevaju, plješću i sviraju instrumente, te stvaraju energiju (axe) koju dvoje capoeirista – koji igraju – pretvaraju u atraktivne pokrete. Ova naša radionica je besplatna i otvorena za sve građane Grada Opatije i šire. Cilj nam je Opatiji ponuditi nešto novo i ukoliko postoji interes, dugoročno odrzavati satove capoeire, kazao je uime organizatora Damir Kovačiček.

Istaknuo je kako je capoeira umjetnička forma koja obuhvaća mnogo elemenata te svaka osoba može pronaći nešto za sebe, a radionica je namijenjena početnicima i otvorena za djecu, mlade i odrasle.

– Sa sobom uzmite hlače od trenirke ili kimono, kratku majicu, bocu vode i punu torbu pozitivne energije… Treniramo bosi, objasnio je Kovačiček.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!