ODGOĐENO: Besplatno predavanje ‘Cijepljenje u trećoj životnoj dobi’ na rasporedu sutra @ Rijeka

Foto: M. Drndić

Zbog loših vremenskih uvjeta predavanje Sveučilišta za 3. dob – Cijepljenje u trećoj životnoj dobi, najavljeno za ovu srijedu, 28.2.2018. je odgođeno. O novom datumu održavanja spomenutog predavanja bit ćete pravovremeno obaviješteni, javili su organzatori.

Rijeka – Nastavlja se ciklus kratkih besplatnih predavanja srijedom kojeg Sveučilište u Rijeci, u suradnji s Gradom Rijekom i Gradom Opatijom, provodi u sklopu projekta Sveučilište za 3. dob.

Predavanje Cijepljenje u trećoj životnoj dobi, na rasporedu je 28. veljače, u 17 sati na Filozofskom fakultetu (2. kat, prostorija 207), a održat će ga voditeljica Odsjeka za cijepljenje, specijalist epidemiolog – Dorotea Gastović- Bebić, dr. med.

– Cijepljenje specifičnim cjepivima najbolja je moguća dosad poznata preventivna mjera protiv obolijevanja od određenih zaraznih bolesti. Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) ulaže velike napore i sredstva kako bi raznim programima omogućila procjepljivanje što većeg broja ljudi i tako spasila što više života. Uzročnici zaraznih bolesti prisutni su svuda oko nas i vrebaju ne imune osobe. Zarazne bolesti koje se mogu spriječiti cijepljenjem su još uvijek veliki globalni problem koji ne želimo da se ponovno dogodi i nama. Besplatna predavanja održavaju se pretežito srijedom te će trajati do 28. ožujka. Raspored predavanja kao i najavu proljetnog ciklusa predavanja možete pronaći na mrežnim stranicama Sveučilišta za 3. dob, stoji u najavi predavanja.

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!