Bevanda: Gastronomski trenutak uz šum valova

gastro_smOpatija – U posljednjem predstavljanju, restauranta, iz brošure Riviera Opatija Gastro stigli smo do samog centra Opatije. A kakva priča slijedi pročitajte u nastavku…
Savršena lokacija u centru Opatije uz samo more, duga tradicija, inovativan gastronomski pristup, respektabilan vinski podrum, ugodan i nenametljiv ambijent. Sve je to, ali i mnogo više, restoran Bevanda.
bevanda
Priča o Bevandi započinje davne 1971. godine, kada vrhunskom uslugom i prvorazrednim ribljim menijem restoran postaje jedan od najpoznatijih ne samo na području bivše države, već i na cijelom Mediteranu.
– Zapravo u ovom trenutku u restoranu Bevanda, nastavlja se tradicija vrhunske ponude i usluge, čiji su ‘temelji postavljeni” – 1971 godine, istaknuo je voditelj restorana, Branko Muždeka.

Topli mladi kozji sir s kvarnerskim škampima, divljim šparogama i prepeličjim jajem

Topli mladi kozji sir s kvarnerskim škampima, divljim šparogama i prepeličjim jajem


Kultni status Bevanda je zadržala do danas, kada slijedi jednu novu priču. Priču koja nas vodi u modernu gastronomiju i zaokruženu cjelinu ekskluzivnog ambijenta uz samo more i vrhunske usluge bazirane na kvalitetnim temeljima ‘branda’ Bevanda.
.
Inovativna i kreativna kuhinja chefa Mate Jankovića pružiti će Vam nezaboravno gurmansko iskustvo. Bazirana na ribi, svježim morskim plodovima i mesu, ona obiluje modernim jelima sa sezonskim i organski uzgojenim namirnicama.
Tuna začinjena karakterističnim mediteranskim biljem: motarom i kaparima uz dodatak istarskog maslinovog ulja

Tuna začinjena karakterističnim mediteranskim biljem: motarom i kaparima uz dodatak istarskog maslinovog ulja


Prepoznatljivi su Bevandini specijaliteti dimljena tuna, marinirana grdobina, carpaccio, ravioli punjeni škampima s umakom od crnih tartufa, svježi morski plodovi. Kao dodatak jelovniku tu je i degustacijski menu, koji se mijenja ovisno o godišnjim dobima i dostupnosti namirnica.
– U svojoj ponudi nudimo ”bazičnu kuhinju”, tj. svježe i organske namirnice koje pripremamo kroz najmodernije kuharske tehnike, dodao je Branko Muždeka.
.
Ono što Bevandu zasigurno čini vrijednim odabirom jest impozantna vinska karta, s više od 500 etiketa za koju se brine voditelj restorana i sommelier Branko Muždeka. Za precizno sljubljivanje odabranog jela i upravo savršenog vina pobrinut će se aktualni hrvatski prvak u sommelierstvu – Klaudio Jurčić.
terasa1
I za kraj, jedna posebnost. Champagne & Caviar bar u kojem uz lagani dodir morskog povjetarca možete uživati u više od šezdesetak najpoznatijih vrsta šampanjaca, hrvatskim i talijanskim pjenušcima, vodki te ekskluzivnim delikatesama poput kavijara, lososa i kamenica.
Restoran Bevanda
Zert 8, Opatija
Tel: +385 51 493 888
Nikola Cvjetović
Vezane vijesti:
Rivijera Opatija Gastro – destinacija vrhunske gastronomije
Kukuriku: Pioniri slow fooda
Draga di Lovrana: Savršenstvo ”od mora do zelenila”
Veliko gastro priznanje za Le Mandrać
Le Mandrać: Jedinstveno gastronomsko iskustvo
Johnson: Morske delicije dovedene do savršenstva
Laurus: Kreativna kuhinja uz savršen pogled

error: Content is protected !!