Bez prireza i povećanja cijene vrtića – Matuljski vijećnici izglasali proračun

Predloženi proračun bio je težak 45.652.100 kuna, ali neizglasavanje povećanja cijene vrtića i prireza na samom početku sjednice, u startu je prekrojilo prihodovni prijedlog proračuna.

Grbac, Ćiković i Buković

Matulji – Općinski vijećnici u Matuljima izglasali su proračun za narednu godinu s devet glasova za i osam suzdržanih, a samom činu izglasavanja prethodila je rasprava u trajanju gotovo tri sata.

Brojni amandmani, različito tumačenje zakona i burne diskusije obilježile su i ovu sjednicu, no vijećnička većina predvođena Željkom Grbcem koji je podnio najviše amandmana, prekrojila je uvelike predloženi proračun.

Iako je prijedlog proračuna sadržavao prihode od prireza i od povećanja cijene vrtića, u samom startu prekrajanjem dnevnog reda, vijećnička većina odbila je spomenute prijedloge tako da je u startu prijedlog proračuna bio uskraćen za predviđena financijska sredstva.

Općinski načelnik Mario Ćiković većinu amandmana nije prihvatio ističući da nisu u skladu sa zakonom, dok je suprotstavljena strana tvrdila je ovo realan proračun tj. svojevrsni nulti proračun od kojeg će se krenuti u bolju budućnost. Unatoč protivljenju načelnika Ćikovića proračun je prihvaćen, a prema najavama bit će poslan državnoj upravi na utvrđivanje zakonitosti.

Uskoro donosimo kompletan izvještaj s vijeća…

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!