Bez promjene za Staru damu: Ivo Dujmić u napetoj utrci ipak bolji od Fernanda Kirigina @ Opatija

Ivo Dujmić

Prvi donosimo preliminarne i neslužbene procjene rezultata drugog kruga izbora za (grado)načelnike na liburnijskom području. Službene rezultate donosimo iza ponoći, a detaljnije analize sutra i tijekom narednog tjedna.

Opatija – Ivo Dujmić ostat će opatijskim gradonačelnikom, odlučili su jučer birači u Staroj dami. U drugom krugu izbora koji su, možda i najviše na Liburniji, odisali neizvjesnošću, Dujmić je dobio povjerenje ukupno 2380 birača, dok je za Kirigina glasovalo 2327 Opatijki i Opatijaca.

Procjenu da se radi o ”povijesnim” izborima na kojima se bira smjer Opatije u sljedećoj fazi razvoja potvrdila je i relativno visoka izlaznost u drugom krugu, kada obično postoji manji interes građana za izlazak na birališta.

U toj situaciji, čini se, veću motivaciju imali su podupiratelji nezavisnog kandidata kojeg je, kako su tvrdili njegovi suparnici, u drugom krugu ”tajno” podržao i HDZ. Ipak, usprkos pobjedi na izravnim izborima, pred Dujmićem su teški dani jer niti uz javnu podršku HDZ-a neće dobiti većinsku podršku u Gradskom vijeću, gdje većinu čine članovi koalicije Zajedno za bolju Opatiju pojačani Akcijom mladih.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!