Biciklijada ‘Marijana’ na rasporedu ove subote @ Matulji

Igor Bogunović i Marijana Kalčić Grlaš

Igor Bogunović i Marijana Kalčić Grlaš

– Ovo je jedna u nizu biciklijada koje promoviraju bogatu mrežu biciklističkih staza na području općine Matulji, ali je ovog puta naglasak stavljen na promociju novouređenog i novotvorenog Memorijalnog centra „Lipa“, kao i na proizvode tvrtke „Suza“: rakije, likere, kavu te proizvode iz njihove tradicionalne ugostiteljske ponude, istaknula je Marijana Kalčić Grlaš, direktorica Turističke zajednice Matulji.

Matulji – Ove subote, 09. svibnja na području općine Matulji održava se biciklijada ”Marijana“. Biciklisti će se okupljati od 9 sati ujutro u centru Matulja, ispred kavane Marijana koja je glavni pokrovitelj biciklijade u organizaciji Turističke zajednice općine Matulji.

Proizvodi Suza...

Proizvodi Suza…

Marijana Kalčić Grlaš, direktorica Turističke zajednice Matulji navodi kako je ovo jedna u nizu biciklijada koje promoviraju bogatu mrežu biciklističkih staza na području općine Matulji, ali je ovog puta naglasak stavljen na promociju novouređenog i novotvorenog Memorijalnog centra ”Lipa“, kao i na proizvode tvrtke ”Suza“: rakije, likere, kavu te proizvode iz njihove tradicionalne ugostiteljske ponude.

Biciklijada starta u 10 sati, a prisutni će moći izabrati između dvije rute: one rekreativnog karaktera (Matulji – Permani – Breza – Škalnica – Lipa (okrepa) – Rupa – Matulji) dužine 34 kilometra s visinskom razlikom od 370 metara, ili malo zahtjevnije sportske rute (Matulji – Permani – Breza – Škalnica – Lipa (okrepa) – Šapjane – Veli Brgud – Vele Laze – Matulji) dužine 42 kilometra i visinske razlike od 500 metara. Kotizacija iznosi 50 kuna po osobi, što uključuje kavu i kolač, okrepu u Lipi, posjet memorijalnom centru Lipa te pizzu za ručak. Iz Turističke zajednice Matulji naglašavaju da svi sudionici moraju imati zaštitnu kacigu, a djeca do 15 godina starosti moraju biti u pratnji odrasle osobe, te pozivaju svih da zajedno s njima iskoriste prekrasan proljetni dan.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!