Bijelima naslov prvaka: Mlađi pioniri Rijeke pobjedili vršnjake iz ‘Istre 1961’

Najljepši trenutak utakmice bio je gol Davora Bistre za 2:0 u 44. minuti kada je u svom stilu povukao loptu i opalio s dvadesetak metara u sam kut.

Rijeka – Mlađi pioniri Rijeke pobijedili su Istru 1961 3:1 i s ukupnih 4:3 osvojili naslov prvaka u finalnom ogledu između prvaka središta Rijeka i Istra.

Rijeka je kroz utakmicu bila bolji suparnik, prvo poluvrijeme bilo je oprezno s obje strane, uz nekoliko obećavajućih situacija preko bokova, ali bez prave završnice.

Rijeka je u nastavku dignula razinu igre, a nagrada za to stigla je u 34. minuti golom Arbanasa koji se, na ubačaj s desne strane, pravovremeno ubacio iz drugog plana i ispred vratara odnio loptu, te je ubacio u praznu mrežu – 1:0.

Najljepši trenutak utakmice bio je gol Davora Bistre za 2:0 u 44. minuti kada je u svom stilu povukao loptu i opalio s dvadesetak metara u sam kut. Treći gol u 60. minuti i potvrda titule, djelo je Mohorovičića koji je, nakon dodavanja Starčevića, krenuo korak, dva i snažnim udarcem iznenadio vratara – 3:0.

Istra je smanjila u zadnjim trenutcima utakmice iz ubačaja sa strane preko Stošića, ali vremena za povratak više nije bilo i moglo je početi slavlje bijelih.

1. NS Rijeka – ml. pioniri, Finale
Rijeka – Istra 1961 3:1
RIJEKA Stadion Robert Komen. Gledatelja 0. Sudac: Vedran Jelenčić (Kastav)
Strijelci: 1:0 Arbanas (34′), 2:0 Bistre (44′), 3:0 Mohorovičić (60′), 3:1 Stošić (60′)
Žuti karton: Banović (Istra 1961).
Rijeka: Kovač, Slaviček, Polić, Ujčić, Murica, Bistre, Mohorovičić, Starčević, Žakula, Lerga, Kinkela.
Istra 1961: Nemet, Zoričić, Kumar, Sikirica, Banović, Radolović, Pekica, Kablar, Radović, Žiković, Liović.

error: Content is protected !!