‘Billie Holiday’ – glazbeno-dramska predstava @ Matulji

Biografska priča o Billie Holiday na repertoar dolazi zbog talenta, sjajnih pjevačkih mogućnosti i istančanog osjećaja koji za ovu vrstu glazbe posjeduje glumica Ksenija Prohaska.

Matulji – Jedna teška večer u pustome newyorškom baru, koju proživljava legendarna jazz pjevačica Billie Holiday, večer između izlaska iz zatvora i glamuroznog nastupa u Carnegie Hallu, tema je glazbene drame koja će biti izvedena petak, 03. kolovoza s početkom u 21 sat, ispred Općine Matulji.

Tekst drame zajednički su napisali glumica Ksenija Prohaska koja nastupa u ulozi Billie Holiday i redatelj Arsen Anton Ostojić, autor “Te divne splitske noći”, filma koji je veliki broj nagrada. Na sceni će se u ulozi Charlieja, vlasnika bara, uz Prohasku naći još i Robert Kurbaša, te pijanist Hari Zlorde. Oni će slušati njezinu životnu priču o usponima i padovima, ljubavi, alkoholu, drogi i čežnji za mirom i srećom. Komad će, naravno, obilovati glazbenim točkama: pjevačica je svratila u bar kako bi uvježbala nastup koji je za sat i pol očekuje, ali, kako bi skupila hrabrosti, treba joj, za početak, samo jedno piće… “Duša nije ni crna ni bijela, ni žuta ni crvena. Duša jednog čovjeka nema boju i zato svaki čovjek može glumiti sudbinu svakog drugog čovjeka, bez izvanjskog prerušavanja, ako se srcem pripovijeda o osobi čije je srce blisko našem srcu.”

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!