Biti vidljiv – biti siguran @ Kršan

logo_biti_siguran_krijesnice

Sigurniji u prometu će biti učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola Ivan Goran Kovačić Čepić, Vladimir Nazor Potpićan te Ivo Lola Ribar Labin, PŠ Vozilići, ali i vrtićari iz grupe Dječjeg vrtića Pjerina Varbanac Labin i PO Potpićan.

Kršan – Povodom Dječjeg tjedna, koji se održava od 11. do 19. listopada, Općinski načelnik Općine Kršan podijelio je školarcima i vrtićarima krijesnice.

skola_cepic_biti_siguran_krijesnice

– Nabavkom reflektirajućih Krijesnica (obasjavača za pješake) Općina Kršan se uključila u projekt Biti vidljiv – biti siguran, čiji je temeljni cilj – zaštita sudionika u prometu, prvenstveno pješaka u sudjelovanju u prometu noću i u uvjetima smanjene vidljivosti, a pogotovu onih koji pripadaju najugroženijoj skupini sudionika u prometu, poput djece predškolske i osnovnoškolske dobi, ali i svih ostalih dobnih skupina. Djeca mogu Krijesnice nositi na torbi, biciklu, romobilu ili jednostavno u ruci, a ujedno može biti i simpatičan privjesak, istaknuto je na službenim stranicama Općine Kršan.

Sigurniji u prometu će biti učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola Ivan Goran Kovačić Čepić, Vladimir Nazor Potpićan te Ivo Lola Ribar Labin, PŠ Vozilići, ali i vrtićari iz grupe Dječjeg vrtića Pjerina Varbanac Labin i PO Potpićan, uz zamolbu učiteljima i odgajateljima da upoznaju djecu s načinom korištenja krijesnica.

Korištenje Krijesnice podržava i Ravnateljstvo policije MUP-a, Uprava policije, Odjel za sigurnost cestovnog prometa

Serena Calderara / PodUčkun.net

error: Content is protected !!