ERSTE AD

Bliži nam se 40. Croatia rally i Auto moto sajam Opatija

Liburnija.net: Opatijska plaža Slatina

Liburnija.net: Opatijska plaža Slatina

Po završetku brzinskih ispita na Učki, svi sudionici natjecanja spustit će se do opatijske plaže Slatina na kojoj će biti pripremljen park ferme te Auto moto sajam Opatija koji je naišao na izuzetan odaziv poslovnih subjekata.

Opatija – Ekipa AK Opatija motorsporta nakon što se prošle godine dokazala u organizaciji brdske auto utrke “Učka 2012”, koja je proglašena najbolje organiziranom brdskom auto utrkom za PH u 2012. godini, ove su godine napravili organizacijski iskorak. Naime, od 26. do 28. rujna 2013. održat će se 40. izdanje rally-a, pod nazivom “CROATIA RALLY 2013”, koji će se u organizaciji Hrvatskog auto i karting saveza voziti u Istri, sa startom i ciljem u Poreču, dok će se dva brzinska ispita voziti i na legendarnoj stazi preko Učke. U cijeli projekt je uključen i novi promotor europskog prvenstava – Eurosport.

Brzinci se voze preko Učke...

Brzinci se voze preko Učke…

– Povjerenje koje nam je ukazao glavni organizator – Hrvatski auto i karting savez, opravdat ćemo 27. rujna, organizacijom dva brzinska ispita na Učki te popratnim sadržajem na opatijskoj Slatini i nastupom naših posada. Start brzinskih ispita je s Istarske strane tunela Učka, a vozit će se po staroj cesti preko Učke i završiti na Kvarnerskoj strani, u Veprincu, istaknuo je Igor Puž, predsjednik AK Opatija motorsport

U sklopu odvijanja manifestacije na našoj strani Učke, u centru Opatije, na Slatini će se održavati cjelodnevno događanje. Bit će osiguran natkriveni prostor, koji će služiti kao svojevrsni ‘dnevni boravak’ vozača i novinara, a Opatija će s istog tog mjesta zauzeti centralno mjesto u mnogim sportskim rubrikama raznim hrvatskih i stranih medija.

– Na plaži Slatina biti će osiguran natkriveni prostor, koji će služiti za ugošćavanje vozača, novinara i gostiju, a posebnu pozornost posvetili smo pripremi “Opatija auto moto show”, na kojem će renomirane auto kuće i osiguravajuća društva sa šireg riječkog područja promovirati najnovije automobile, proizvode i svoje usluge, a sve navedeno bit će začinjeno s cjelodnevnim programom koji uključuje DJ-a, hostese i razne promocije. Obzirom na značaj ove manifestacije, cijelo događanje na Slatini biti će namijenjeno promociji destinacije, njezinog sadržaja, ljepota i turističkog značaja. Veliki interes gospodarskih subjekata rezultirao je s kompletno popunjenom plažom i šetnicom od strane raznih poslovnih subjekata. Također, osim promocije same automobilističke industrije i popratnih djelatnosti, u projekt su se uključili i opatijski gospodarstvenici koji su prepoznali značaj manifestacije. Ovaj projekt koji uključuje zahtjevnu organizaciju, ali i ogroman sportsko turistički potencijal, samo je korak ka povratku europskih manifestacija u Opatiju, koja je oduvijek slovila za perjanicu automobilizma, rezimirao je Igor Puž, predsjednik AK Opatija motorsport.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!