Bogat program proslave ovogodišnje Kuzmove @ Veli Brgud

Arhiva Liburnija.net: Kapuzijada @ Veli Brgud

Arhiva Liburnija.net: Kapuzijada 2010. @ Veli Brgud

Ukoliko posjedujete motorno vozilo marke ”Tomos“, vrijeme je da uklonite prašinu koja ga je prekrila te se njime provozite do Velog Brguda i pokažete svoje upravljačke sposobnosti na poligonu koji će vas tamo dočekati – na 2. izdanju Tomosfesta.

Veli Brgud – U zahvale što su odagnali koleru, koja je nemilosrdno harala njihovim mjestom, mještani Velog Brguda 1855. godine zavjetovali su se da će 27. rujna svake godine veličati svoje zaštitnike, Sv. Kuzmu i Damjana. U četvrtak, 27. rujna 2012. godine, u 17:30 sati, crkvena će zvona simbolizirat da Brgujci 157. godinu zaredom održavaju svoje obećanje. Naime, tada će krenuti procesija prema starom groblju (tzv. ”Crikven dolac“) kako bi se pomolili za one koji nisu preživjeli to tragično razdoblje. Nakon toga, u 18 h slijedi koncelebrirana Sv. Misa.

Liburnija.net: Kapuzijada 2010. @ Veli Brgud

Liburnija.net: Kapuzijada 2010. @ Veli Brgud

Organizatori tradicionalne manifestacije ”Kuzmova“ i ove su godine priredili bogat i zanimljiv program. Ako poželite okusiti zdravu, domaću hranu, Brgujci vas pozivaju da dođete 28. rujna na ”marendu od fažola“, koji će biti u prodaji od 10 h. U večernjim satima zabavljat će vas grupa ”Mustafi“, a cijelu večer cijene žestokih alkoholnih pića biti će iznimno niske.

Ukoliko posjedujete motorno vozilo marke ”Tomos“, vrijeme je da uklonite prašinu koja ga je prekrila te se njime provozite do Velog Brguda i pokažete svoje upravljačke sposobnosti na poligonu koji će vas tamo dočekati. Subotu, 29. rujna u 15 sati održat će se ”2. Tomosfest“, dok će se prijave za sudjelovanje primati od 14 sati. Za dobru atmosferu do ranih jutarnjih sati pobrinut će se ”Je-Beni band“. Tijekom večeri, biti će proglašen pobjednik malonogometnog turnira i Tomosfesta. Cijene žestokih alkoholnih pića ponovo će biti snižene.

Nedjelju, 30. rujna, Brgujci će prikazati svoju autohtonu sortu kupusa, koja je jedna od najvažnijih karakteristika njihovog mjesta. U 16 h održat će se ”7. Brgujska kapuzijada“, u kojoj će mladi mještani Velog Brguda pokušati scenski dočarati svoje pretke kao brgujske kapuzare. Nakon toga, održat će se ”2. KAPUZARSKE IGRE“, koje su prošle godine u publici izazvale puno smijeha i pobudile navijački duh. Naravno, uz toliki naglasak na tu autohtonu sortu kupusa, moći ćete ga i kušati. Ovogodišnji loši vremenski uvjeti, uzrok su lošeg uroda pa će ”brgujski kapuz“ ovog puta biti sastavni dio ”jote“. Navečer će se zabava nastaviti uz ”Štimung band“.

Iva Grbac / Liburnija.net

error: Content is protected !!