Bogat tjedan UABA Opatija

matic_poljana… UABA Opatija nastavlja sa svojim aktivnostima…
Opatija – Za nama je tjedan pojačane aktivnosti naše Udruge. Pored komemoracije na Maloj Učki u suradnji sa Crnogorskom zajednicom o čemu se već pisalo, održane su i dvije druge zapažene, hvalevrijedne i vrlo dobro u široj zajednici primljene akcije, poručili su prestavnici UABA Opatije u svom priopćenju za medije.
U utorak je održan sastanak sa ravnateljima i nastavnicima povijesti svih opatijskih srednjih škola i OŠ ”R.K. Jeretov”, a na već tradicionalnom skupu raspravljeno je izvršenje zacrtanog programa za proteklu školsku godinu. Ocjena mu je zadovoljavajuća: autobus sa satom povijesti u Lipu i u Hreljin, te primjereno učešće đaka na Danima antifašizma u prvom redu.
Utvrđene su i zajedničke akcije za slijedeću školsku godinu: 15. rujna kreće se u Pazin autobusom (Obljetnica Pazinskih odluka o slobodi i sjedinjenju Istre, Rijeke i otoka s Hrvatskonm, te otvorenje izložbe “Crna noć je šapićala”); u listopadu se ide u Jasenovca autobusom za 50 đaka; 27. siječnja Vila Antonio udomit će sjećanje na Svjetski dan Holokausta: prigodna priredba za sve škole uz učešće preživjelih logoraša dom će se 30. travnja obilježiti manifestacija ”Lipa pamti”
– U subotu je popodne pedesetak, mahom starijih članova naše Udruge (imali su prednost!), iskoristilo plemenitost člana Udruge – Gojka Ujdurevića, i ukrcalo se na njegov izletnički brod koji je za tu prigodu besplatno ustupio, povevši “veselu družinu” do ispod padina Brseča. Uz pjesmu i “osvježenje” oduševljeni učesnici su se na brodu družili do kasnih večernjih sati, zaključio je predsjednik udruge Oleg Mandić.
Ivan Mellor / Liburnija.net
Vezane vijesti:
VIDEO: Sjećanje na poginule borce
Položen vijenac na ičićanskoj Jami
Obilježavanje tragičnog događaja
Obilježena 66. obljetnica brigade “Vladimir Gortan”
Program rada UABA
VIDEO: Oslobođenje Opatije
VIDEO: Oslobođenje Opatije – 2. dio
VIDEO: Dani antifašizma u Opatiji

error: Content is protected !!