Bolje vas našli – Lovran pokazao svoje kulturne draži koje će otkriti u sklopu projekta EPK 2020

Objavljeno 25.02.2018.

Subotnje poslijepodne i večer ponudilo je i dodatne kulturne sadržaje, budući da je u sklopu manifestacije KulTuLovran u kinu Sloboda održana čakavska komedija „Kalafat, papagalo i batana“ riječkog ansambla „Intermezzo“.

Lovran – Program projekta Europska prijestolnica kulture Rijeka 2020 jučer su imali prilike upoznati i Lovranci, zahvaljujući platformi susreta, druženja i razmjene „Bolje vas našli“ koja se održala u sklopu programske smjernice „27 susjedstava“.

Jedno od 27 mjesta iz Primorsko-goranske županije koje će se tijekom trajanja projekta EPK kuturno povezati s 27 gradova iz Europe bit će i Lovran, a jučer su Lovranci pokazalio dio onoga što mogu ponuditi svima željnima lokalnih kulturnih specifičnosti. Nakon šetnje lovranskim Starim gradom čije bi uličice, trgići i dvori mogli postati lokacije nekih budućih sadržaja i malih scenskih ukazanja, program je nastavljen u Gradskoj kuli Lovran i Kući lovranskog guca, bogatom kulturnom ponudom koja je obuhvaćala projekcije, multimedijalne sadržaje, poeziju, ples, izložbe i glazbu u živo. Na izložbi su se predstavili lovranski slikari Boris Kačić, Vanja Kusturin Zukić, Jasna Šikanja, Iva Škarica te Iva Vidulin Mihović, a poeziju su čitali Vjekoslava Jurdana uz pratnju Mihalja Ivkovića na harmonici i Marka Želea na bubnju.

– Platforma „Bolje vas našli“ model je kojim se ujedno stječe uvid u kapacitiranost samih nosioca pojedinih inicijativa, njihova spremnost na mobilnost i razmjene, otvorenost prema različitim konceptima interakcije i razmjene, ali i zagrijavanje za produkcijski zahtijevnije formate suvremenih umjetničkih i kulturnih praksi koje će se razviti kroz vrijeme.Razlog i svrha poticanja ove vrste sadržaja u sklopu programskog pravca 27 susjedstava u fokusu ima poticanje participacije građana u stvaranju umjetničkih i kulturnih sadržaja i direktan rad na stvaranju svijesti o suodnosu pasivnih korisnika vs. aktivnih građana, poručili su organizatori.

Subotnje poslijepodne i večer ponudilo je i dodatne kulturne sadržaje, budući da je u sklopu manifestacije KulTuLovran u kinu Sloboda održana čakavska komedija „Kalafat, papagalo i batana“ riječkog ansambla „Intermezzo“.

D. Ž. / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »