Bolje Vas našli na Kampusu UniRi

Sveučilište u Rijeci niz godina razvija partnerske odnose s lokalnom, regionalnom te širom akademskom i neakademskom zajednicom prenošenjem znanja i gradnjom otvorenijeg društva, izravno sudjelujući kao pokretač kulturnog razvoja cijele regije.

Rijeka – U petak 8. lipnja s početkom u 17.30 sati održat će se na Kampusu riječkog sveučilišta susret Bolje Vas našli iz programa „27 susjedstava“ u sklopu EPK Ri 2020.

Zamišljen je kao druženje i vođeni razgled Kampusa za sve zainteresirane posjetitelje. U zgradama i eksterijerima fakulteta moći će se razgledati nekoliko izložbi kao i dva laboratorija Odjela za fiziku i Odjela za biotehnologiju.

Sveučilišni Kampus jedno je od „27 susjedstava“ u istoimenom programu u sklopu EPK Rijeka 2020, programa koji pruža višestruke prilike za kulturnu razmjenu diljem cijele Europe, stvarajući neformalne mreže inter-susjednih kulturnih aktivnosti i nove društvene centre. Sveučilište u Rijeci niz godina razvija partnerske odnose s lokalnom, regionalnom te širom akademskom i neakademskom zajednicom prenošenjem znanja i gradnjom otvorenijeg društva, izravno sudjelujući kao pokretač kulturnog razvoja cijele regije.

Sudjelovanjem Sveučilišta, odnosno Sveučilišnog Kampusa unutar programa EPK Rijeka 2020., započeta je suradnja Sveučilišta u Rijeci i Trsta koji će 2020. ponijeti titulu Europske prijestolnice znanosti. Gradovi su to koji će, osim što dijele slično povijesno (i industrijsko) naslijeđe, u istoj godini okruniti dvije važne titule – kulture i znanosti.

Sveučilište je tijekom 2017. godine oformilo radnu skupinu Kampus kreativni tim (KKT) u kojoj sudjeluje veći broj nastavnika i studenata Sveučilišta te operativni tim Izvršni odbor KKT koji će koordinirati i operacionalizirati predložene ideje, projekte i programe iz područja kulture, edukacije i (kulture) znanosti namijenjene svim građanima.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!