Bolji uvjeti za pacijente – Kastav, Kostrena, Čavle i Vrbovsko prepoznali potrebe bolesnika

Ukupno ulaganje iznosi 260 tisuća kuna, a sredstva će osigurati Općina Kostrena i Grad Kastav, svaki po 100 tisuća kuna, Općina Čavle donira 50 tisuća kuna te Grad Vrbovsko koji bolnici pomaže u iznosu od 10 tisuća kuna.

Rijeka – U Kliničkom bolničkom centru Rijeka u tijeku je investicijsko ulaganje uz pomoć općina i gradova Primorsko-goranske županije koji su pokazali interes za suradnjom i financijskom podrškom. Projekt podrazumijeva mjere za poboljšanje standarda boravka bolesnika, a bolnica radove financira iz vlastitih sredstava te iz uplaćenih donacija općina i gradova koji su do sada velikodušno prepoznali korisnu inicijativu.

Riječ je o aktivnostima za dobrobit pacijenata koji poglavito dolaze iz prstena Primorsko-goranske županije te je briga o njihovom zdravlju obostrani prioritet. Prve donacije kapitalne pomoći odnose se na uređenje funkcionalnog sanitarnog čvora za pacijente Klinike za psihijatriju na lokalitetu Rijeka. Ukupno ulaganje iznosi 260 tisuća kuna, a sredstva će osigurati Općina Kostrena i Grad Kastav, svaki po 100 tisuća kuna, Općina Čavle donira 50 tisuća kuna te Grad Vrbovsko koji bolnici pomaže u iznosu od 10 tisuća kuna.

Cjeloviti plan ovog investicijskog ciklusa definiran je daljnjim ulaganjem u klimatizacijske sustave, medicinske krevete i prijeko potrebno uređenje sanitarnih čvorova na odjelima riječke bolnice.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!