Borba protiv diskriminacije i seksualnog uznemiravanja u centru predavanja Piknik demokracije @ Opatija

forum zena sdp ribina eugenian 2017 (2)

Na dobro posjećenom skupu u Caffe baru Eugenian, doc. dr. sc. Sanja M. Bojanić istaknula je kako seksualno uznemiravanje zakon smatra jednim od najsuptilnijh oblika diskriminacije…

Opatija – Predavanjima posvećenima seksualnom uznemiravanju i pravu žene na izbor zaključen je ciklus radionica u sklopu projekta Piknik demokracije – aktualno pod zvijezdama Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Opatija.

forum zena sdp ribina eugenian 2017 (1)

Na dobro posjećenom skupu u Caffe baru Eugenian, doc. dr. sc. Sanja M. Bojanić istaknula je kako seksualno uznemiravanje zakon smatra jednim od najsuptilnijh oblika diskriminacije, koji u svojim strukturalnim crtama sadrži specifične hijerarhije utemeljene na nizu kvalitativnih razlika kao što su spolne i rodne karakteristike, starosna dob, socijalni status, pa čak i neverbalizirana eugenika.

U drugom dijelu večeri, Marinella Matejčić govorila je o legalnom prekidu trudnoće u Hrvatskoj, ali i načinima na koje konzervativne organizacije civilnog društva diskvalificiraju reproduktivnu pravdu građanki. Kako je istaknula Matejčić, treba se upitati o čijem pravu na život se govori, jer ”očito nije o pravu na život i tjelesnu autonomiju građanke Republike Hrvatske”.

forum zena sdp ribina eugenian 2017 (3)

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!