Boris Miletić ponovno izabran za predsjednika IDS-a

Miletić je zahvalio svim članovima i simpatizerima IDS-a, kao i političkim partnerima bez kojih IDS ne bi nanizao čak sedam velikih izbornih pobjeda u protekle četiri godine. Ujedno je zahvalio i „svim marljivim vrijednim građanima naše regije, bez kojih Istra ne bi bila ovako uspješna“.

Labin – Boris Miletić ponovno je izabran za predsjednika Istarskog demokratskog sabora, odlučeno je s 242 glasa za i 4 glasa protiv na večeras održanom jubilarnom 30. Izbornom Saboru IDS-a u Labinu.

Za potpredsjednike IDS-a izabrani su Valter Flego, Katarina Nemet, Loris Peršurić, Renato Krulčić, Roberta Kalčić – Savatović, a za članove predsjedništva Vili Rosanda (IDS Puljštine), Celeste Gerometta (IDS Poreštine), Stjepan Mraković (IDS Buzeštine), Marko Paliaga (IDS Rovinjštine), Mirella Mladin (IDS Rijeka), Marin Starčić (IDS Liburnije), Alen Golja (IDS Labinštine) i Rino Duniš (IDS Bujštine).

Zahvalivši svima na izglasanom povjerenju, ponovno izabrani predsjednik Boris Miletić u svom se kandidacijskom govoru osim na unutarstranačke teme osvrnuo i na istarsko gospodarstvo, turizam, ekologiju, zdravstvo, obrazovanje i decentralizaciju, naglasivši između ostalog da vjeruje u Istru koja će u potpunosti samostalno odlučivati o svojoj sudbini.

– Najveća vrijednost IDS-a nesumnjivo je zajedništvo, a zajedno se već 30 godina uspješno nosimo sa svim izazovima, prilagođavamo se promjenama, napredujemo i rastemo. Ponosan sam što je IDS najdosljednija i najvjerodostojnija politička opcija u Istri, ali i u cijeloj Hrvatskoj te jamstvo da će Istra ostati progresivna, otvorena i tolerantna regija, simbol napretka i otpora nazadnim strujama u zemlji, istaknuo je Miletić te dodao ‘ustrajat ćemo u našoj borbi protiv konzervativnih i nazadnih struja koje veličaju nacionalizam, šovinizam i otvoreno se protive usvajanju Konvencije o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji’.

Na kraju, Miletić je zahvalio svim članovima i simpatizerima IDS-a, kao i političkim partnerima bez kojih IDS ne bi nanizao čak sedam velikih izbornih pobjeda u protekle četiri godine. Ujedno je zahvalio i „svim marljivim vrijednim građanima naše regije, bez kojih Istra ne bi bila ovako uspješna“.

– Mi znamo kakvu Istru želimo i ta nas vizija ujedinjuje. Želimo uključivu, razvijenu, napredno, socijalno osjetljivu i otvorenu Istru u kojoj su nove ideje ključan resurs. Puno smo već na tom putu napravili, ali odlučno nastavljamo dalje. Sad je vrijeme da se budućnost Istre u potpunosti stavi u ruke građana Istre, jer oni to zaslužuju, i to ćemo im isporučiti. Svatko od nas može i mora svojim primjerom, ponašanjem i djelovanjem biti ponosan na svoj regionalni identitet i zavičaj, zaključio je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Potpredsjednik IDS-a Valter Flego zahvalio je svim građankama i građanima Istre koji su se prepoznali u politici zajedništva, dijaloga i napretka, u politici IDS-a, dodavši da je spreman svoja dugogodišnja iskustva i znanje dijeliti s njima, a sve kako bi Istra ostala najuspješnija regija u Hrvatskoj.

– Usprkos odličnim rezultatima, naš je temeljni princip – možemo i moramo bolje! Nakon više od dva desetljeća uspješnog upravljanja Istrom, stav građanki i građana Istre je jasan – imamo njihovo povjerenje, a zauzvrat se trudimo realizirati svako obećanje i svaki plan te osigurati kontinuirani rast, razvoj i napredak naše regije, zaključio je Flego.

N Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!