Borka Širola i Lada Sega održat će radionicu izrade kreativnih koncepata @ Opatija

Radionica “Izrada kreativnih koncepata” financirana je od strane Grada Opatije, potpuno je besplatna i otvorena za sudjelovanje mladim osobama u dobi od 15 do 30 godina, koje žele naučiti kako svoje zamisli pretočiti u kreativni koncept te tako u budućnosti profitirati od vlastitih ideja.

Opatija – U sklopu provedbe Lokalnog programa za mlade Grada Opatije, Udruga Žmergo organizira radionicu iz područja kreativne industrije pod nazivom “Izrada kreativnih koncepata”, koja će se održati u subotu, 23. Studenog od 10:30 do 16:30 sati u Villi Antonio.

Kreativni koncept je ona sveobuhvatna “velika ideja” koja igra na želje i potrebe ciljane skupine. Iz kreativnog koncepta proistječu naslov, slogan i vizualno rješenje, on je temelj svake oglasne ili PR kampanje, kao i svakog uspješnog internet ili medijskog projekta, ili projekta općenito. Kreativnim konceptima se služimo svjesno ili podsvjesno, bilo u profesionalnom ili osobnom svijetu. Kroz kreativni koncept se definira osnova za sadržaj kampanje i sumiraju glavne teme koje treba prenijeti ciljnoj publici, kako bi se oblikovale njene emocije i reakcije. Kreativni koncept je zasnovan na strategiji promocije (u marketingu) ili strategiji komunikacije (u PR-u) i kreativnom briefu dobivenom od klijenta.

– Tijekom radionice sudionici će se kroz interaktivan pristup upoznati s izradom, razvojem i implementacijom kreativnih koncepata, kroz sljedeće korake: uvid u podatke i analize; definiranje problema; brainstorm koncepta; izbor ideja; izvodljivost ideja te izvršenje ideja. Radionica traje od 10:30 do 16:30 sati, s pauzom od 12:30 do 13:45 sati. Radionica “Izrada kreativnih koncepata” financirana je od strane Grada Opatije, potpuno je besplatna i otvorena za sudjelovanje mladim osobama u dobi od 15 do 30 godina, koje žele naučiti kako svoje zamisli pretočiti u kreativni koncept te tako u budućnosti profitirati od vlastitih ideja. Broj polaznika je ograničen te je za sudjelovanje potrebno ispuniti online prijavnicu koja se nalazi ovdje, najkasnije do četvrtka 22. studenog 2019. godine. Pritiskom na Submit/Podnesi, prijava će biti zaprimljena. Sve dodatne informacije možete dobiti upitom na: kultura@zmergo.hr, istaknuli su iz Žmerga.

 

error: Content is protected !!