Borna Buzarinov izabran za novog predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Rešetari @ Kastav

borna buzarinov

Buzarinov, kojeg su kandidirali kastavski Reformisti uz podršku članova MO Ivana Andrijevića i Marka Petkovića, bio je jedini kandidat te je izabran jednoglasno.

Kastav – Borna Buzarinov novi je predsjednik Vijeća mjesnog odbora Rešetari u Kastvu, a tu će poziciju držati do jeseni, kada ističe mandat postojećim vijećnicima i kada će se održati novi izbori za članove vijeća pet kastavskih mjesnih odbora.

Buzarinov, kojeg su kandidirali kastavski Reformisti uz podršku članova MO Ivana Andrijevića i Marka Petkovića, bio je jedini kandidat te je izabran jednoglasno.

– Kao član, pa zamjenik predsjednika, i sada kao predsjednik, zajedno s kolegama, prema gradu u mandatu poslali smo oko tridesetak molbi, odnosno zahtjeva za realizaciju određenih zahvata na komunalnoj i cestovne infrastrukture. Realizirano je negdje oko 40 posto naših zahtjeva. Osim traženja od Grada Kastva, održali smo i vlastite projekte, odnosno radne akcije kao što su farbanje ograda, ravnanje terena za sadnju sadnica, sanacija otpada na pojedinim lokacijama na području MO, kazao je Buzarinov.

Među zahtjevima koji su realizirani istaknuto je sportsko igralište i dječji parkić u Ulici Pilepčić, sanacija udarnih rupa i oštečenja asfalta na prostoru mjesnog odbora, izgradnja kružnog toka u Rešetarima, proširenje parkirališta na dvije lokacije, uređenje sportskog igrališta u blizini adrese Miserkino te postavljanje novih igrala u parkić za djecu, postavljanje autobusnih nadstrešnica i njihovo uređenje, postavljanje novih koševa za smeće, koševa za pseći izmet te oglasnih ploča u blizini autobusnih stajališta, postavljanje većeg broja uličnih klupa te novih rasvjetnih stupova i asfaltiranje dionice Draga – Miserkino – Jurčićeva ulica.

Uz realizirane projekte, Buzarinov je naveo i niz projekata čija se realizacija očekuje. To su usporivači prometa u Ulici Pilepčić i Ulici 111. brigade, postavljanje završnog sloja asfalta na nerazvrstanim cestama, realizacija dva mini – parkića za djecu u Rešetarima, izgradnja novog parkirališnog prostora u blizini zgrade u ulici Štivar te u Rešetarima, obnova horizontalne signalizacije na nerazvrstanim cestama, nabava i montaža još dvije autobusne nadstrešnice, konstantna nabava koševa za smeće, koševa za pseći izmet, uličnih klupa i drugih javnih sadržaja, ali i aktivnija sadnja uz nogostupe, nabava i montaža stola za stolni tenis te njegovo postavljanje u zoni igrališta, hitna nabava dva prometna zrcala K44 i njihovo postavljanje na kritične lokacije da se poveća prometna sigurnost te konstantno sudjelovanje članova Vijeća MO na radnim akcijama.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!