Božić je judi – Pregršt događanja donosi ovogodišnji Advent u Lovranu

Puhački orkestar Lovran, KUD Lovor, učenici Umjetničke škole Matka Brajše, Kao rani mraz, Tri kralja, Dejan Jedretić, Klapa Baladur, Dule Jeličić i Bonaca, Trio Asi i Los Kolegos, Kantridersi samo su neki od izvođača koji će nastupiti u Lovranu tijekom Adventa…

Za uvećanje kliknite na fotografiju

Rijeka – Nakon četiri godine pauze, adventska događanja vraćaju se u Lovran i to pod nazivom „Božić je judi“ – Advent u Lovranu, najavili su na današnjoj tiskovnoj konferenciji Toni Družeta, zamjenik načelnika Općine Lovran, Boško Marjanac, predsjednik Odbora za društvene djelatnosti Općine Lovran i Slavko Sekulić, predsjednik Odbora za kulturu Općine Lovran.

– Iznimno sam zadovoljan i zahvalan angažmanom i odazivom naših udruga koje će sudjelovati sa svojim programom, pa tako imamo uključenih pet lovranskih udruga, osnovnu školu i dječji vrtić, a ponuđenim programom, vjerujemo da će svatko naći nešto za sebe. Sva događanja će se odvijati u centru mjesta, na trgu i u crkvi Sv.Jurja, u gradskoj kuli, u kinu Sloboda i galeriji Laurus. Program počinje 18. prosinca, a službeno otvorenje je 21. prosinca u 19 sati nastupom KUD-a Lovor koji ove godine slave 70. godina djelovanja te im još jednom čestitam na tom jubileju, istaknuo je Toni Družeta.

Puhački orkestar Lovran, KUD Lovor, učenici Umjetničke škole Matka Brajše, Kao rani mraz, Tri kralja, Dejan Jedretić, Klapa Baladur, Dule Jeličić i Bonaca, Trio Asi i Los Kolegos, Kantridersi samo su neki od izvođača koji će nastupiti u Lovranu tijekom Adventa…

– Što se tiče glazbenog programa vodili smo dosta računa da bude raznovrstan. Od rock glazbe, preko klapa do nastupa DJ-a s retro repertoarom. Također, drago mi je da smo još aktivirali i lovransku kulu u kojoj će biti postavljeno pet izložbi, odnosno na svakom nivou u kuli bit će predstavljene različite vrste umjetnosti – prizemlje i prvi kat rezervirani su za likovnu umjetnost, zatim slijedi fotografija, dok će na zadnjem katu biti izloženi stripovi. A uz navedeno imamo predstavljanje zbirke poezije Zvonimira Grozdića lovranskog pisca koji je ove godine i nagrađen strukovnom nagradom, kazao je Boško Marjanac te napomenuo da će na samom trgu Sv. Jurja biti postavljeno pet adventskih kućica.

– Novitet je da ćemo 29. prosinca imati prvi novogodišnji bal na koji pozivamo sve da nam se pridruže. Bal počinje u 20 sati, a nastupaju Dule Jeličić & Bonaca, Trio Asi i Los Kolegos. Nadamo se da će odaziv biti odličan i da ćemo napuniti prostor kina Sloboda. Osim bala, imamo i tradicionalni koncert KUD-a Lovor, 26. prosinca, zatim 27. prosinca Novogodišnji koncert Puhačkog orkestra Lovran te njihovu tradicionalnu Novogodišnju zdravicu, odnosno ispraćaj stare godine 31. prosinca u 12 sati, nakon koje počinje druženje uz Kantriderse.

Ulaz na sva događanja je slobodan, a Kula će biti otvorena svakog dana od 17 do 21 sat.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net