Božić je judi – Večeras počinje Advent u Lovranu

Program počinje večeras, 18. prosinca, u 18:30 sati u kinu Sloboda kada je na rasporedu Božićni koncert učenika Umjetničke škole Matka Brajše iz Labina, područni odsjek Lovran.

Lovran – Nakon četiri godine pauze, adventska događanja od danas ponovo ‘stanuju’ u Lovranu i to pod nazivom „Božić je judi“ – Advent u Lovranu.

Program počinje večeras, 18. prosinca, u 18:30 sati u kinu Sloboda kada je na rasporedu Božićni koncert učenika Umjetničke škole Matka Brajše iz Labina, područni odsjek Lovran. Dan kasnije, 19. prosinca, u 17 sati počinje priredba ‘Božićna čarolija’ učenika Osnovne škole Viktora Cara Emina, dok će polaznici Internog glazbenog tečaja Puhačkog orkestra Lovran, svoje glazbeno znanje pokazati u četvrtak, 20. prosinca od 18 sati, u galeriji Laurus.

Za uvećanje kliknite na fotografiju

Puhački orkestar Lovran, KUD Lovor, Kao rani mraz, Tri kralja, Dejan Jedretić, Klapa Baladur, Dule Jeličić i Bonaca, Trio Asi i Los Kolegos, Kantridersi samo su neki od izvođača koji će nastupiti u Lovranu tijekom Adventa…

– Što se tiče glazbenog programa vodili smo dosta računa da bude raznovrstan. Od rock glazbe, preko klapa do nastupa DJ-a s retro repertoarom. Također, drago mi je da smo još aktivirali i lovransku kulu u kojoj će biti postavljeno pet izložbi, odnosno na svakom nivou u kuli bit će predstavljene različite vrste umjetnosti – prizemlje i prvi kat rezervirani su za likovnu umjetnost, zatim slijedi fotografija, dok će na zadnjem katu biti izloženi stripovi. A uz navedeno imamo predstavljanje zbirke poezije Zvonimira Grozdića lovranskog pisca koji je ove godine i nagrađen strukovnom nagradom, najavili su organizatori te napomenuli da će na samom trgu Sv. Jurja biti postavljeno pet adventskih kućica.

– Novitet je da ćemo 29. prosinca imati prvi novogodišnji bal na koji pozivamo sve da nam se pridruže. Bal počinje u 20 sati, a nastupaju Dule Jeličić & Bonaca, Trio Asi i Los Kolegos. Nadamo se da će odaziv biti odličan i da ćemo napuniti prostor kina Sloboda. Osim bala, imamo i tradicionalni koncert KUD-a Lovor, 26. prosinca, zatim 27. prosinca Novogodišnji koncert Puhačkog orkestra Lovran te njihovu tradicionalnu Novogodišnju zdravicu, odnosno ispraćaj stare godine 31. prosinca u 12 sati, nakon koje počinje druženje uz Kantriderse, dodali su organizatori ovogodišnjeg Adventa.

Ulaz na sva događanja je slobodan, a Kula će biti otvorena svakog dana od 17 do 21 sat.

error: Content is protected !!