Božićni koncert u Mošćenicama

moscenice_koncert…osim glazbenog dijela, Božićni koncert imao je i svoj kazališni dio…
…smisao Božićnog koncerta u Mošćenicama je kulturna razmjena zborova i glazbenika s ovoga područja…
Mošćenice – U prepunoj crkvi sv. Andrije u Mošćenicama, 23. prosinca, održan je tradicionalni Božićni koncert u organizaciji Talijanske zajednice Mošćenička Draga, Općine i Turističke zajednice Mošćenička Draga.
U programu su sudjelovali Ana Dražul (klavir), Metod Sironić (flauta), Zbor Sv. Andrije, Dječji zbor Sv. Andrije (na klaviru Katarina Adulmar), mladi harmonikaš Igor Knapić, zbor Sv. Juraj iz Brseča, zbor Fedeli Fiumani iz Rijeke, te zbor KUD Halubjan iz Viškova. Impresivni nastup održao je mladi Igori Knapić na harmonici, uz vrhunsku izvedbu Ane Dražul i Metoda Sironića, a zadovoljna je publika stalnim aplauzima nagrađivala izvođače koji su u akustičnoj crkvi Sv. Andrija približili Božić na najuzvišeniji I najljepši način – božićnim pjesmama.
Osim glazbenog dijela, Božićni je koncert imao i svoj kazališni dio, odnosno Marko Žele i njegov putujući teatar koga sačinjavaju glumci iz Lovrana, M. Drage, Opatije i Mošćenica, u tošu je upriličio tradicionalne Božićne Cantaštorije. A upravo navedeni program, na čakavskom, hrvatskom i talijanskom jeziku, u prelijepom starogradskom ambijentu vratio je duh Božića u srca mnogobrojne publike.
– Po završetku koncerta svi izvođači počašćeni su bogatim domjenkom u restoranu Perun u Mošćenicama. Ovim putem zahvaljujem se sponzorima koji su i ove godine, kao uostalom, i prijašnjih, donirali određena sredstva da se event u Mošćenicama upriliči ponovo na najvišem nivou. Smisao Božićnog koncerta u Mošćenicama je kulturna razmjena zborova i glazbenika s ovoga područja, druženje i pjevanje, pa je za pretpostaviti da će se ova praksa nastaviti u cijeloj županiji, kazao je voditelj i organizator koncerta, Riccardo Staraj.
Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!