Briškula i trešeta u Sv. Jeleni

briskulaSveta Jelena – Zanimljiva vijest, s ponešto zakašnjenja, stiže nam iz Mošećničke Drage, odnosno naselja Sveta Jelena. Dana 16. siječnja 2010. godine odigrano je prvo zatvoreno prvenstvo Općine Mošćenička Draga u parovima u igri briškule i trešete. Na turniru je učestvovalo 16 parova, a igralo se u konobi ”Slamnjaki” u Svetoj Jeleni, kojoj se zahvaljujemo na izvrsnom domaćinstvu. Pokrovitelji prvenstva su Općina Mošćenička Draga, Turistička zajednica, a sponzori restoran ”Jonson”, muzej Mošćenice, ribar Robi Krnetić, Josip Lazarić, Serđo Lazarić, agencija ”Da Riva” te domaćin s vrlo dobrom ponudom.
Pobjednik i prvak Općine postao je par Šepić–Krnetić (Stanko Frlan – Robe Škoveta), koji je osvojio prijelazni pehar, zlatna odličja te izlet brodom u Veneciju za dvije osobe. Drugo mjesto osvojio je par Rubinić-Bošnjak (Pepić Orić – Brunić ribar), a treće mjesto par Lencović-Lazarić. Najborbeniji i najstariji par turnira bio je par Tone Loškić – Matić ribar pa ih posebno pohvaljujemo.
Proglašenju pobjednika te dodjeli prigodnih nagrada prisustvovao je i načelnik Ratko Salamon koji se zahvalio organizatoru i domaćinu na vrlo dobro organiziranom prvenstvu s preporukom da ovaj turnir postane tradicionalni. Vijest je sastavio Dušan Rubinić.
D. Ž.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net