Brnečić: Iza napada na mene i Grad zbog ‘nereda’ u luci stoje politički i motivi @ Opatija

Objavljeno 08.10.2017.

Vlado Brnečić

Brnečić je na novinarsko pitanje priznao kako postoji „nered“ u luci, koji je pripisao kroničnom nedostatku vezova, a dodao je kako Voskion prozivkom Grada Opatije i njega osobno samo očajničkim potezom pokušava privući pozornost kako bi se obračunao s lučkom upravom s kojom je u zavadi.

Opatija – Vladimir Brnečić, gradski vijećnik izabran s nezavisne liste Ive Dujmića, kojeg je Roni Voskion prozvao zbog prijetnji i „uvođenja“ reda u opatijskoj luci održao je jučer tiskovnu konferenciju na kojoj je odgovorio na optužbe, kazavši kako je „sve što je rečeno o meni – laž“.

– S gospodinom Voskionom sam bio u dobrim odnosima i nije mi jasno zbog čega je razvio određeni animozitet prema meni. Izvan logike su navodi da bih mu ja na bilo koji način prijetio. Naprotiv, gospodin Voskion je u zavadi s lučkom upravom te je u više navrata znao pogrdnim riječima nazivati ljude zaposlene u lučkoj upravi, a navodio je kako on ima veze u nadležnom ministarstvu i Županiji te s pročelnicima, koje će koristiti kako bi svima zagorčao puno, jer je on investirao puno. Moja je jedina reakcija bila ta da sam mu rekao kako tim modalitetom ponašanja neće riješiti vlastiti problem. To nije bila nikakva prijetnja niti pokazivanje moći, koju ja objektivno niti nemam, kazao je Brnečić.

Prema njegovim riječima, iza ovog napada, kao i naknadnih istupa drugih pojedinaca poput Katice Hauptfeld, koji su govorili o „neredu“ u opatijskoj luci, stoje politički motivi.

– Cijela je priča rezultat politike koja nastoji na mjesto ravnatelja lučke uprave smjestiti opatijskog političara umjesto osobe stručne za takav posao. Ovo „dizanje prašine“ jest samo naćin da se javnost odvrati od onoga što je bitno, a to jest osoba koju se nastoji imenovati na mjesto ravnatelja lučke uprave. Stoga pozivam sve Opatijce, medije i nadležna tijela da budno motre koji će opatijski političar biti imenovan na funkciju ravnatelja lučke uprave i koje su njegove kompetencije i iskustva u pogledu poslova koje kao nadležna obavlja lučka uprava, kazao je Brnečić, no na novinarska pitanja o identitetu tog opatijskog političara nije htio odgovarati, niti kazati kako je doznao informacije o navodnom „namještanju natječaja“ za tu osobu. Inače, na svojim Facebook stranicama sličnu retoriku koristio je i gradonačelnik Ivo Dujmić, napisavši da će „biti zanimljivo pratiti proces prijave kandidata za mjesto ravnatelja Lučke uprave Opatija-Lovran-Mošćenička Draga, kao i izbor kandidata X na čelo Lučke uprave Opatija-Lovran-Mošćenička Draga“ te da su medijski napisi koji upravo Dujmića povezuju s problemima u luci „politikanstvo i pripremanje terena za političkog uhljeba“.

Ipak, Brnečić je na novinarsko pitanje priznao kako postoji „nered“ u luci, koji je pripisao kroničnom nedostatku vezova, a dodao je kako Voskion prozivkom Grada Opatije i njega osobno samo očajničkim potezom pokušava privući pozornost kako bi se obračunao s lučkom upravom s kojom je u zavadi. Naglasio je i kako Grad Opatija nema ovlasti u luci, već je sva nadležnost kod lučke uprave, odnosno Županije.

Odgovorio Brnečić i na Voskionov komentar kako on kao ugostitelj nema pravo korištenja „stupića“ odnosno rampe na ulazu na mul, a kako ga Brnečić slobodno koristi iako nema nikakvu funkciju u luci.

– Mogućnost da spuštam „stupić“ imam jer ukoliko dođe do problema s upravljačkom kutijom, uglavnom taj problem rješavam ja, dobrovoljno, na zahtjev lučke uprave. Međutim, ja svoj automobil ne parkiram na prostoru lučke uprave jer to lučka uprava ne dozvoljava, već u parkirnoj zoni. Koliko mi je poznato, dok je imao mogućnost spuštanja „stupića“, gospodin Voskion je tu mogućnost zloupotrebljavao jer je parkirao svoje vozilo i vozila svojih djelatnika na području lučke uprave zbog čega mu je lučja uprava, vjerojatno, i ukinula mogućnost spuštanja „stupića“, kazao je Brnečić.

Na novinarsko pitanje jesu li usluge popravljanja upravljačke kutije, makar volonterske i bez naknade, regulirane ugovorom, Brnečić je odgovorio kako nisu i kako je samo htio pomoći da se izbjegnu nepotrebni troškovi te da je sve radio u dogovoru s tvrtkom koja održava sustav „stupića“.

Davor Žic / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »