Brojnim zabavnim kazališnim programima obilježit će se Dječji tjedan @ Opatija

djecji_tjedan_fo_2015

– Ulaz na sve programe je naravno slobodan te ovim putem pozivamo sve mališane da nam se pridruže kako bi u prekrasnoj atmosferi i uz prigodan program obilježili svoj tjedan, kazali su organizatori.

Opatija – Dječji tjedan, koji se u Hrvatskoj održava tijekom prvog punog tjedna u listopadu, ove godine bit će popraćen i bogatim kazališno-edukativnim programom za najmlađe Opatijce i sve njihove goste. Kako su najavili iz Festivala Opatija, time će se i njihova kazališno-koncertna sezona, koja ove godine nosi slogan ”Povedi nonu u sezonu”, uključiti u ovu manifestaciju predstavama i sadržajima koji će mališane uveseljavati od 9. do 11. listopada.

povedi_nonu_novu_sezonu_festival_opatija_2015_plakat_djecji_tjedan

U petak, 9. listopada u 17 sati uumjetničkom paviljonu ”Juraj Šporer” sve će započeti dočekom djece uz zakusku koja će uključivati sokove i pekarske proizvode te najavom cjelokupnog programa. Nakon toga, održat će se natjecanje u popularnoj i vrlo zabavnoj društvenoj igri ”Čovječe, ne ljuti se”, a pobjednici će zaslužiti vrijedne nagrade.

– Osim natjecanja u spomenutoj igri izabrat ćemo i nagraditi ručmo izrađene komplete od četiri figurice za spomenutu igru pa pozivamo sve zainteresirane da izrade i sudjeluju u izboru. Najljepše i najbolje igraće figurice napravljene u maksimalnoj veličini 8 cm visine i 2 cm širine od najrazličitijih materijala i boja, ocjenjivački žiri posebno će nagraditi, kazali su iz Festivala Opatija.

Sljedećeg dana, u subotu, 10. listopada u 11 sati u istom prostoru gostovat će zagrebački teatar Poco Loco s jednom u nizu svojih vrlo popularnih ”pričaonica”, odnosno predstavom ”Tri praščića” koja će, ako je vjerovati tradiciji i proteklim gostovanjima iste kazališne skupine, izmamiti velike osmijehe najmlađe kazališne publike. Upravo oni će se nakon same interaktivne predstave moći okušati u ”bajkovitom kvizu” – igri koja će uključivati dvadesetak pitanja s tematikom najpoznatijih svjetskih bajki i priča, a za najuspješnije male ”kvizaše” pripremljene su posebne nagrade.

I posljednjeg dana manifestacije, u nedjelju 11. listopada, djecu očekuje mnogo zabave i uzbuđenja. U 18 sati u kongresnoj dvorani Grand hotela Adriatic gostuje međunarodno popularna kazališna skupina Shanghai Little Star Art Troupe sa svojim akrobatsko-glazbenim programom „”ongs and Smiles” koji nikoga od posjetitelja neće ostaviti ravnodušnim. Animacijski program koji prethodi predstavi počinje u 17 i 30 u foajeu kongresne dvorane, a sastoji se od igre iznenađenja tijekom koje će se mališani morati prilično potruditi kako bi osvojili nagrade te nastupa dječjeg zbora Osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov iz Opatije.

– Ulaz na sve programe je naravno slobodan te ovim putem pozivamo sve mališane da nam se pridruže kako bi u prekrasnoj atmosferi i uz prigodan program obilježili svoj tjedan, kazali su organizatori.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!