Buković: Ćiković i Prenc su se unaprijed dogovorili kako bi onemogućili Miodragu pobjedu u prvom krugu @ Matulji

surina_bukovic_lenzer_2016_matulji_izbori

– U tom drugom krugu, prema informacijama koje imamo, Prenc će sugerirati svojim biračima da podrže Ćikovića u zamjenu da mu Ćiković prepusti mjesto Predsjednika Općinskog vijeća – kazao je predsjednik Akcije mladih koja na izbore izlazi u koaliciji s HNS-om.

Matulji – Kandidati za načelnika Mario Ćiković i Mladen Prenc unaprijed su se dogovorili kako bi onemogućili Miodragu Šarcu pobjedu u prvom krugu – na jučerašnjoj su tiskovnoj konferenciji ustvrdili predstavnici Akcije mladih i HNS-a, pozvavši dvojicu prozvanih da komentiraju navode o udruživanju.

– U igri je čista matematika: Ćiković i Prenc su se unaprijed dogovorili kako bi onemogućili Miodragu pobjedu u prvom krugu, jer tri kandidata znači veću mogućnost za drugi krug. U tom drugom krugu, prema informacijama koje imamo, Prenc će sugerirati svojim biračima da podrže Ćikovića u zamjenu da mu Ćiković prepusti mjesto Predsjednika Općinskog vijeća – istaknuo je Darjan Buković, predsjednik Akcije mladih te naglasio da je to i razlog zašto je Mladen Prenc u kampanji blag prema donedavnom načelniku Mariju Ćikoviću, a napada Miodraga Šarca. U prilog ovim informacijama ide i kronologija nedavnih događanja koju su iznijeli članovi HNS-a i AM-a. Bruno Frlan, zamjenik kandidata Prenca još je u siječnju pričao o ponudama od strane SDP-a za nastavak suradnje, dok je Mladen Prenc prije tri dana u intervjuu u Novom listu potvrdio kako će oni postaviti svoje uvjete prije nego što se odluče o sastavljanju koalicijske vlasti te da su bliži suradnji s SDP-om. Na konkretno pitanje hoće li podržati politiku kontinuiteta u SDP-a u Matuljima nije izravno odgovorio niti jednom riječju, već je u odgovoru isključivo napadao Miodraga Šarca.

– Ukoliko ovo nije točno, pozivam i gospodina Ćikovića i gospodina Prenca da to javno demantiraju, a ja ću im se osobno ispričati. Nažalost, mislim da se to neće dogoditi i da će spomenuta gospoda svoju političku trgovinu zatajiti javnosti i biračima te tajnim dogovorima pokušati utjecati na tijek izbora – izjavio je Buković u svom obraćanju.

Dragana Surina, kandidatkinja na zajedničkoj listi HNS-a i Akcije Mladih istaknula je kako je nitko prije Miodraga Šarca nije tako otvoreno komunicirao s ljudima i detaljno im predstavljao planove i to je naravno opasnost za ove dosadašnje političare kojima je u interesu da se što manje zna, jer ih to održava na funkcijama.

– Političari starog kova šalju vam letke s nekim šturim naslovima i ljute se na Miodraga što se ”usudio” poslati izborni program. Političari starog kova govore vam da je nemoguće bilo što napraviti u samo godinu dana. Političari starog kova žele da se što manje znao o tome što oni rade. Bivši načelnik Ćiković želi da se što manje priča o 32 milijuna kuna u Credo banci koje smo izgubili. Ali to su naši novci. Znate li da je to nešto više od 10 tisuća kuna po svakom kućanstvu u Matuljima? Što bi rekli da vam netko dođe doma i uzme 10 tisuća kuna. I nakon toga nikom ništa. Jel bi takvog čovjeka još trebali i nagraditi i glasati za njega kao novog načelnika, upitala je Surina.

Na konferenciji za novinare govorila je i Marija Lenžer, koja je na listi HNS-a i Akcije mladih kao jedna od tri nezavisna kandidata. Istaknula je kako je u kampanji dosad puno toga rečeno, ali da očekuje da će birači prepoznati tko je cijelo vrijeme mijenjao mišljenja, a tko je bio konkretan i vjerodostojan. – Ovo je jedinstvena prilika da se svi ujedinimo oko bitnih stvari za Općinu Matulji i riješimo se političara starog kova, koji gledaju sve isključivo kroz osobne interese. Izađite u nedjelju na izbore. Kad budete ispred glasačke kutije, zaokružite ono što smatrate da je najbolje za vas i za čitav ovaj kraj. Zaboravite na stranačku pripadnost ili na ono što vam drugi pokušavaju nametnuti. Na kraju krajeva, samo vi ćete znati koga ste zaokružili – istaknula je Marija Lenžer i pozvala sve sudionike izbornog procesa da prestanu sa zakulisnim igrama te da se počnu ponašati kao prijatelji i susjedi koji su spremni jedni drugima pomoći.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!