Ćakić Kuhar: U nedjelju na Učki ”Hodanjem do zdravlja“ za Sigurnu kuću Istra

cakic kuhar glavinic mladin ids planinarenje ucka 2017

Predsjednica Kluba žena IDS-a Pazinštine Hani Glavinić osvrnula se na dodatnu zanimljivost ovogodišnjeg hodanja kazavši da će biti 2 starta, jedan s istarske i jedan s riječke strane, a svi će se sudionici zajedno naći na vrhu Učke i tako simbolično spojiti riječku i istarsku stranu.

Pula – Predsjednica Kluba žena IDS-a Sandra Ćakić Kuhar danas je na konferenciji za medije u Puli najavila 3. po redu humanitarnu akciju „Hodanjem do zdravlja – Camminando verso la salute“ u organizaciji Kluba žena IDS-a, koja će se održati ovu nedjelju, 26. ožujka na Učki. Na konferenciji za medije sudjelovale su i predsjednica Kluba žena IDS-a Pazinštine Hani Glavinić te članica predsjedništva Kluba žena IDS-a Mirella Mladin.

Ćakić Kuhar tom je prigodom istaknula kako Klub žena IDS-a „već 3. godinu zaredom okuplja i žene i muškarce koji prelaženjem pješačke staze svoje korake pretvaraju u novčanu donaciju sponzora i tako spajaju ugodno s korisnim“ te dodala:

– „Hodanjem do zdravlja“ doprinosimo podizanju svijesti o važnosti kretanja i tjelesne aktivnosti, a ujedno doniramo novčana sredstva u unaprijed poznate svrhe, kazala je Ćakić Kuhar.

Ove godine Klub žena IDS-a odlučio je prikupljena sredstva donirati Sigurnoj kući Istra, društveno važnoj instituciji koja je nedavno proslavila 10 godina uspješnog rada i koja već čitavo desetljeće nesebično pomaže ženama žrtvama nasilja. Ćakić Kuhar je navela da iako je „Sigurna kuća hvalevrijedna organizacija koja je stasala u respektabilnu, odgovornu i uspješnu instituciju, problem njezinog financiranja nažalost je još prisutan i zato ovom humanitarnom akcijom želimo pomoći najviše što možemo“.

Predsjednica Kluba žena IDS-a Pazinštine Hani Glavinić osvrnula se na dodatnu zanimljivost ovogodišnjeg hodanja kazavši da će biti 2 starta, jedan s istarske i jedan s riječke strane, a svi će se sudionici zajedno naći na vrhu Učke i tako simbolično spojiti riječku i istarsku stranu. Okupljanje s istarske strane, kako je navela Glavinić, je na Veloj Učki u 10,30 sati, ispred rampe gdje cesta vodi prema Vojaku, a dobrodošli su i kućni ljubimci. Kreće se u 11 sati, u pratnji stručnog vodstva.

Članica predsjedništva Kluba žena IDS-a Mirella Mladin kazala je da će okupljanje s riječke strane biti također u 10,30 sati na Poklonu od kuda se kreće prema vrhu i zajedničkom sastanku. Ručak za sve sudionice i sudionike s obje strane Učke, navela je Mladin, predviđen je za 13.30 sati.

Na kraju, predsjednica Kluba žena IDS-a Sandra Ćakić Kuhar pozvala je sve zainteresirane da se pridruže ovoj akciji humanitarno-rekreativnog karaktera i tako obogate ovaj događaj.

– Svi rekreativci, ljubitelji prirode, žene i muškarci, prohodajte s nama u nedjelju, učinite nešto korisno za svoje zdravlje, provedite kvalitetno vrijeme u prirodi s dragim osobama, stvorite nova poznanstva i ono najvažnije – sudjelujte u humanitarnoj akciji kako bismo zajedno pomogli Sigurnoj kući, zaključila je Ćakić Kuhar.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!