Carine Francois matuljska je turistička gošća broj 3000 @ Matulji

tz_matulji_3000_gost_2014

Direktorica TZ Matulji Marijana Kalčić Grlaš istaknula je kako na matuljskom području nije bilo ”srpanjske rupe”.

Matulji – Carine Francois iz Pariza ovogodišnja je tritisućita posjetiteljica Matulja, te je na maloj svečanosti kod svojih domaćina, obitelji Šepić, darovana tortom i cvijećem iz ruku direktorice Turističke zajednice Matulja Marijane Kalčić Grlaš. Francuskinja je u Matulje stigla u pratnji svoje obitelji, pa dva tjedna u atraktivno uređenoj kući za odmor na vrhu Bregi uz nju provodi suprug Steve te dvoje male djece, Sacha i Melina.

– Ostajemo dva tjedna, a stigli smo 26. srpnja. Ovo nam je prvi puta da smo u Matuljima, a izabrali smo ih kao destinaciju jer moj suprug ima rodbinu u Rijeci. Lijepo je, sviđa nam se, ali zbog djece uglavnom ne šećemo i ne kupamo se, nego ostajemo u kući, kazala je Francois.

Njihovi domaćini, Marin, Lori i Andrea Šepić relativno su novi u turističkom ”biznisu”.
– Kuća je bila starina, stara možda i preko 150 godina, ali kad smo je kupili bila je ruševina. Pet godina smo je obnavljali i uređivali, a nastojali smo čim više zadržati izvorni izgled i materijale. Dvije godine iznajmljujemo kuću za odmor, ima šest kreveta u tri spavaće sobe, i dobro smo popunjeni preko agencija, od početka lipnja, pa negdje do sredine rujna, objasnili su Šepići.
Direktorica TZ Matulji Marijana Kalčić Grlaš istaknula je kako na matuljskom području nije bilo ”srpanjske rupe”.

– U srpnju smo imali povećanje dolazaka od 9 posto i povećanje broja noćenja od 3 posto, a i u prvih sedam mjeseci ukupno brojimo dobre rezultate, jer imamo rast dolazaka od 3 posto, ali rast noćenja nam iznosi čak 14 posto. Među gostima prednjače Nijemci i Talijani, ali imamo povratak nizozemskih gostiju, kao i posjetitelja iz skandinavskih zemalja gdje je osobito zastupljena Danska, kazala je Kalčić Grlaš, dodavši kako u Matuljima trenutačno ima 109 prijavljenih iznajmljivača koji raspolažu sa 618 kreveta.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!