Čarobna zima postat će nezaboravna uz Advent u Opatiji

Romantičan i bajkovit, najljepši Advent uz more ispunit će Opatiju živom glazbom, jedinstvenom gastronomskom ponudom prigodnih specijaliteta te programima za sve uzraste.

Opatija – Zima donosi poseban, romantičan ugođaj u Opatiju – kada snježne pahulje zaplešu nad morskim valovima, zrak ispune mirisi slatkih delicija, toplog čaja i kuhanog vina, a gradske ulice i parkove živa glazba i zanimljivi programi za sve uzraste.

Opatija je svoju turističku slavu izgradila kao jedno od najpoznatijih europskih zimovališta s tradicijom dugom 175 godina, koja je zbog svoje blage klime i ljekovitog zraka nekad privlačila najvišu aristokraciju, a danas brojne posjetitelje koji žele napraviti nešto dobro za sebe i uživati u opuštajućem iskustvu koje povezuje wellness & spa tretmane u renomiranim hotelima, vrhunsku gastronomiju nagrađivanih restorana i svakodnevna kulturna i zabavna događanja.

Advent u Opatiji, koji počinje paljenjem lampica na božićnom drvcu 30. studenog i traje do 13. siječnja, čini bajkovitu atmosferu zime uz more još posebnijom, jer Najljepši Advent uz more blagdanskim duhom i raskošnim uređenjem osvaja svaki djelić grada. Uz programe koji će se odvijati u hotelima, restoranima i kavanama, adventska će događanja životom ispuniti i gradske ulice, trgove i parkove omiljena okupljališta Opatijaca i posjetitelja grada.

Umjetnički paviljon Juraj Šporer s Parkom sv. Jakova postat će tijekom dana mjesto susreta djece s Djedom Božićnjakom, Orašarom i vilenjacima, a u večernjim satima mjesto za odličan provod uz nastupe vrhunskih rock, pop i jazz bendova, kao i autentičnu hrvatsku klapsku glazbu. Doživljaj posjetitelja obogatit će i prigodna ponuda blagdanskih gastronomskih specijaliteta i pića.

Ljetna pozornica, koju nazivaju najljepšom otvorenom scenom na Mediteranu, uz malo „Ledene čarolije“ pretvorit će se u klizalište uz prigodan adventski sajam i program u večernjim satima vikendom, a gradska tržnica uz Advent na Mrkate povezat će gastronomsku ponudu sa zanimljivim programom. Šetalište iznad gradske plaže Slatina postat će pozornica za promociju i prodaju lokalnih autohtonih proizvoda s područja Opatije i opatijskog zaleđa te svečano paljenje velikih adventskih svijeća uz najveću opatijsku fontanu. Uz Opatiju, adventski će duh obuhvatiti i najvišu istarsku planinu Učku, na kojoj je smještena „zimska rezidencija“ Djeda Božićnjaka u koju će se i ove godine od 14. do 16. prosinca vratiti kako bi se podružio s djecom i roditeljima.

Program Adventa u Opatiji „zasladit“ će tradicionalni Festival čokolade, koji se odvija za vikend od 7. do 9. prosinca i donosi spektakularne čokoladne kreacije najboljih europskih majstora uz degustacije, prodajni sajam, radionice i zanimljiv program. Vrhunac Najljepšeg Adventa uz more bit će „trostruki“ doček Nove godine, koji će se odvijati na tri lokacije – na Ljetnoj pozornici gdje će, točno u podne, 2019. godinu prvi dočekati mališani te, u večernjim satima, pred Umjetničkim paviljonom te na gradskoj tržnici uz zabavan program uživo i najveći vatromet.

Uzbudljiv će u Opatiji biti i sam blagdan Nove godine, kada se, točno u podne, na terasi najstarijeg hrvatskog hotela Kvarner održava prigodna zdravica gradonačelnika gostima, kojima na poklon za dugo sjećanje na čarobnu opatijsku zimu ostaje posebno izrađena čaša za šampanjac.

Za više informacija posjetite www.visitOpatija.com

 

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net