Centar Gervais jesensku kazališnu sezonu započinje Exitovom predstavom „Balon“

Glavne uloge igraju velikani hrvatskog glumišta: Vilim Matula, Krešimir Mikić, Ksenija Marinković (Branka Trlin) i Judita Franković Brdar (Ana Maras Harmander).

Opatija – Centar Gervais otvara jesensku kazališnu sezonu i to Exitovom predstavom „Balon“, koja će se održati u petak, 17. rujna s početkom u 20 sati.

Predstava „Balon“ bavi se temom Glumca i njegovog identiteta te propituje moć glumački razigranog storytellinga i iluzije koju Glumac stvara i kojom putuje sve dok se ne susretne sa samim sobom. Što zapravo čini Glumca? Za koga i zašto on igra svoju igru?

Predstava je nastala prema tekstu Mate Matišića, režiju potpisuje Mislav Brečić, a dramaturgiju Tajana Gašparović koja o predstavi kaže: Može li pričanje groteskno iščašene priče jednoga glumca pomoći depresivnoj ženi? Ili možda, po principu zrcalnih slika, to pričanje može pomoći upravo njemu samome, zarobljenome u prostoru vlastitoga napuhanoga glumačkog ega? Ovo je i predstava o vlastitim frustracijama koje proizvodimo sami, no uvelike potpomognuti apsurdima društveno-političke stvarnosti koja nas okružuje, stvarnosti u kojoj se lice mafije počesto ne razlikuje od lica pravde.

Glavne uloge igraju velikani hrvatskog glumišta: Vilim Matula, Krešimir Mikić, Ksenija Marinković (Branka Trlin) i Judita Franković Brdar (Ana Maras Harmander).

Cijena ulaznice iznosi 80,00 kuna, a mogu se kupiti u uredu Festivala Opatija radnim danom od 8 do 16 sati, u riječkom Dallas Music Shopu i Foto Reviji, te online na platformi Mojekarte.hr. Ulaznice s popustom za studente i umirovljenike po cijeni od 60,00 kuna mogu se kupiti isključivo na blagajnama Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici i u centru Gervais.

error: Content is protected !!